BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.470,96
HABER /  GÜNCEL

Roma'nın başına Montella geçti

Roma kulübü, Claudio Ranieri'nin yerine takımın eski oyuncusu ve altyapı antrenörünü Montella'yı göreve getirdi.

Abone ol

AS Roma, istifa eden teknik direktör Claudio Ranieri'nin yerine takımı sezon sonuna kadar takımın eski oyuncusu ve altyapı antrenörü Vincenzo Montella'nın çalıştırmasına karar verdi.

Claudio Ranieri'nin hafta sonu takımının Genoa karşısında 3-0 galibiyetten 4-3 mağlubiyete uğraması sonunda istifa etmesi üzerine toplanan Roma Yönetim Kurulu, haberi bugün kulübün resmi sitesinde açıkladı. Açıklamada Claudio Ranieri'nin 30 Haziran 2011'de sona ermesi gereken sözleşmesi karşılıklı olarak feshedildiği bildirildi. Kulüp başkanı Rosella Sensi, "Ranieri'ye bu 2 yıl içinde yaptığı hizmetlerden, profesyonelliğinden, ciddiyetinden ve kendini takıma adamasından dolayı teşekkür ediyorum. Geçen sezon bize yaşattığı unutulmaz sezonu kimse akıllardan ve Roma kulüp tarihinden silemez. Ranieri aynı zamanda Romalı ve bu kulübün taraftarı, bu nedenle istifa kararını ne şartlar altında aldığını tahmin edebiliyorum. Takımın kötü gidişatını sonlandırabilmek için gitmeyi tercih etmesi onurlu bir davranış" diye konuştu.

Roma, İtalya Ligi Serie A'da 39 puanla lider Milan'ın 16 puan gerisinde 8.sırada yer alıyor. Şampiyonluk umutları tükenen başkent ekibi bu sezonu ilk 4 sıra içinde bitirip Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkı elde etmeyi amaçlıyor.

Ranieri'nin yerine takımı sezon sonuna kadar çalıştırması için getirilen Vincenzo Montella'nın (36) daha önce bir kulübü çalıştırma tecrübesi bulunmuyor. Montella, 1999-2009 yılları arasında Roma forması altında ter dökmüştü.