BIST 10.159
DOLAR 32,23
EURO 35,10
ALTIN 2.469,98
HABER /  DÜNYA

Mübarek'e 273 dolar alkol cezası

Mısır eski Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek ile aynı ismi taşıyan bir gence Dubai’de alkol tüketmekten dolayı 280 dolar para cezası verildiği bildirildi

Abone ol

Mısır eski Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek ile aynı ismi taşıyan bir gence Dubai’de alkol tüketmekten dolayı 280 dolar para cezası  verilirken ilgin anlar yaşandı. Birleşik Arap Emirlikleri’nin ticari merkezi Dubai’de basılan Gulf News’teki habere göre Dubai mahkemesinde hakimin ‘Hüsnü Mübarek’ ismini okumasının ardından salonda büyük bir şaşkınlık yaşandı.

 Haberde, hakim Abdullah Halif Ebu Zeyd’in ismi okumasının ardından yüzünde tebessüm belirdiği fakat çağrılan kişinin Pakistanlı bir genç olduğu kaydedildi.
Pakistanlı 20 yaşlarındaki Mübarek, likör tükettiğini kabul etti. Gencin Dubai’nin Murakabat semtinde sarhoş yakalandığı öğrenildi. Duruşmanın sonunda hakim genci 273 dolar para cezasına çarptırdı.
 Kaynaklara göre Körfez ülkelerinde alkol sadece beş yıldızlı otellerde tüketilebiliyor. Ülkede çalışan yabancılar, devlete başvurarak alkol satın alma karnesi çıkarıyor ve başvuran kişiye maaşına göre aylık limit koyuluyor. BAE’de Müslümanların alkol tüketmeleri yasak ve yakalananlar para ya da hapis cezasına çarptırılabiliyor.