BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.513,73
HABER /  GÜNCEL

ROK: TSK'da seçim yapılsa en düşük oyu AK Parti alır

Sabah gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı, Türk Silahlı Kuvvetleri içinde seçim yapılsa AK Parti'nin çok düşük oy alacağını savunarak, "MİT ve Dışişleri için de durum farklı değil" iddiasında bulundu.

Abone ol

Sabah gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı (ROK), Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), MİT ve Dışişleri camiası içinde seçim yapılsa AK Parti'nin çok düşük oy alacağını iddia etti.

"ABD karşısında TSK ve MİT" başlıklı yazısında "Çok ilginç bir dönemdeyiz. Türkiye tarihinde ilk kez nerdeyse tüm devlet kurumları ABD'ye karşı ortak bir tavır içinde" diyen ROK, "Bunun bir benzeri kararlılık 1974 Kıbrıs Harekâtı sonrası süreçte ABD'ye karşı yaşanmıştı" dedi...

ABD KENDİNE MÜTTEFİK ÖNEMLİ DEVLET YETKİLİSİ BULAMIYOR

Türkiye Cumhuriyeti içinde hemen her devlet kurumunun ABD karşısında tavır bütünlüğüne sahip olduğunu belirten ROK, "ABD şu an kendine Türk devleti içinden müttefik olacak bir önemli devlet yetkilisi bile bulamaz haldedir. Çok önemli ve daha önce siyasi tarihimizde görülmedik bir olaydır bu..." ifadelerini kullandı. 

TSK İÇİNDE ABD TARAFTARI GENERAL KALMADI

"TSK ve MİT içinde Pro-Amerikan yani ABD taraftarı yani ABD'yi müttefik görüp saygı duyan tek bir general ve yetkili kalmamıştır..." diyen Kütahyalı üstelik ne TSK ne de MİT'in AK Parti siyasal kimliğinin yani muhafazakâr demokratlığın domine ettiği kurumlar olmadığını hatırlattı.

EN DÜŞÜK OY AK PARTİ'YE ÇIKAR

Kütahyalı şu iddiada bulundu: "Elbette Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın otoritesi şu an çok güçlüdür ama daha önce de yazdığım gibi TSK'da seçim yapılsa AK Parti çok düşük bir oy alır... Aynı seçim sandığı MİT ve hatta yargı ile hariciye camiası içinde de konulsa durum çok farklı değildir..."

Rasim Ozan Kütahyalı'nın yazısını okumak için TIKLAYIN...