BIST 8.972
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.282,26
HABER /  GÜNCEL

Leyla Alaton kimdir dayakçı eşi ile olay olmuştu

Alarko Holding'in sahibi Leyla Alaton CNN Türk'teki sözü ile gündem oldu. Peki Leyla Alaton kimdir babası İshak Alaton aslen nereliydi? Leyla Alaton dayatçı eşi Mehmet Günyeli ile bir dönem çok konuşuldu.

Abone ol

İş dünyasının en önde gelen kadınlarından biri olan Leyla Alaton 1961 yılında İstanbul’da doğdu. Leylâ Alaton, Alarko şirketinin kurucusu İshak Alaton’un ilk çocuğu olup Vedat Alaton’un ablasıdır.

Leyla Alaton'un annesi İsveçli, babası Türkiye asıllı Musevi bir aileden.  İlkokulu Şişli Terakki Lisesi ilk bölümünde, ortaokulu Saint Pulcherie Fransız Lisesi orta bölümünde, liseyi Notre Dame de Sion’da okudu. Yükseköğrenimini Amerika (ABD)’da Fairleigh Dickinson Üniversitesi'nin İşletme Bölümü’nde tamamladıktan sonra Newyork Univercity’de Sosyal Bilimler Endüstri Psikolojisi dalında yüksek lisans yaptı.  

Leyla Alaton'un boşandığı eşi Mehmet Günyeli kimdir ? : Leyla Alaton eşi Mehmet Günyeli'den dayak sebebiyle boşandı. Leyla Alaton'un dayakçı eski eşinden 2 çocuğu bulunuyor.


Leyla Alaton eşinden şiddet gördüğünü mahkemeye verdiği dava dilekçesinde şu şekilde anlatmıştı: 'Geçtiğimiz 13 Haziran 2009 günü, kendisiyle bir konsere gitmeyi teklif ettim. Gelmek istemedi ancak benim kız arkadaşlarımla konsere gitmeme izin verdi. Konserin ardından eve döndüm. Sabaha karşı aniden beni uyandırdı ve birdenbire bağırmaya başladı. Saçlarımdan tutup, acımasızca kafamı salladı. Bileklerimden tuttu ve kıvırdı. Bu nedenle bileklerim morardı. Saygın bir ailenin mensubu olarak hayatım boyunca böyle bir muameleyle karşılaşmadığım için şok yaşadım. Kurtulup, banyoya kaçtım ve kapıyı kilitledim.”

Leyla Alaton ile Mehmet Günyeli 11 yıllık evliliklerini bu olayla noktaladılar. Leylâ Alaton'un boşandığı eşinden Efe Eros ve Alp Atlas adlarında iki oğlu var.

Leyla Alaton'un babası Alarko Holding'in sahibi ünlü işadamı İshak Alaton'du. İshak Alaton Yahudi asıllı bir ailenin çocuğuydu. Alaton 2016 yılında hayata veda etti. 

LEYLA ALATON'UN İŞ YAŞAMI: Leyla Alaton 1986 yılında döndüğü Türkiye’de işadamı Üzeyir Garih’in yanında asistan olarak çalışmaya başlayarak profesyonel iş hayatına girmiş oldu. 1989’da Alarko Şirketler Topluluğu Tanıtım Koordinatörü oldu. Alkent Etiler Uyduşehir ve Alsit Villakent projelerinin tanıtım ve pazarlamasını üstlenirken, 1993 yılında Alarko Holding’ten bağımsız olarak kendi şirketi Megatrend Halkla İlişkiler Danışmanlık Şirketi’ni kurdu. Başta Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Doğal Hayatı Koruma Derneği ve İPRA olmak üzere birçok dernek ile sivil toplum kuruluşunun üyesi olan Leylâ Alaton, 1992 yılında Milli Prodüktivite Merkezi tarafından “Yılın İş Kadını”, 1993 yılında da Davos Dünya Ekonomik Forumu bünyesinde ilk kez seçilen “Geleceğin Liderleri” listesinde yer aldı. Leyla Alaton Alarko Holding yönetim kurulu üyesi.