BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.308,55
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Robota ruh kattılar

İngiliz bilimadamlarının yarattığı son mucize, davranışa göre tepki veren robotlar...

Abone ol

Bristol’daki West of England Üniversitesi’nde yaratılan robotların yaratılış amacı insanların kendileri gibi hisleri olan bir makinaya nasıl tepki verecekleri...

Daily Telegraph’ın haberine göre, bu mucizevi robotlara yaratıcıları ’kalp robot’ adını taktı. Kalp robotların aynı bir insan gibi atan kalpleri, harekete duyarlı sensörleri, sindirim yapmaya uygun mideleri, burunları ve de dokunma duyuları var.

Bu robotlara sarıldığınızda size sevgisini gösterebiliyor. Gözkapakları düşüyor, nefes alıp vermesi yavaşlıyor ve kalbi de daha yavaş çarpıyor. Tam aksine kızdığı zaman veya ona bağırdığınız zaman kızdığınızı anladığında kalp atışları hızlanıyor, elleri ve gözleri iyice açılıyor.

Londra’daki Bilim Müzesi’ndeki ’Emotibots’ sergisinin organizasyonunu yapan Holly Cave, Daily Telegraph’a verdiği demeçte, kalp robotların ET ve Gollum arası bir görüntüye sahip olduğunu ve boyutunun küçük bir çocuk boyutunda olduğunu belirtti. Holly Cave ayrıca bu makinaların yarı robot yarı kukla olduklarını da söyledi.

Çocukların robota tepkilerinin de ilginç olduğunu kaydeden Cave, bazı çocukların çok sevip kucaklamak istediklerini, bazılarının da korkup ağladıklarını belirtiyor.

İlerleyen zamanlarda insanlarla robotların nasıl bir etkileşim içinde olacakları pek bilinmez ama birçok alanda insanların ve robotların birbiriyle yarışacakları bir gerçek...