BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Rizede buzlu yol faciası

Rize merkeze bağlı bir mahallede, yolun buzlu olması nedeniyle bir minibüs dereye uçtu.

Abone ol

Kaza sonucu, minibüs sürücüsü hayatını kaybederken, bir kişi de yaralandı. Mahalle sakinleri olaya tepki göstererek, yetkililerden buzlanmaya karşı önlem alınmasını istedi.

Edinilen bilgiye göre, kaza il merkezine bağlı Mermerdere Mahallesi Filiz Sokak'ta saat 18.00 sularında meydana geldi. Zikrullah Sağıroğlu yönetimindeki 53 M 0570 plakalı ticari minibüs, yolun buzlu olması nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybederek, dereye uçtu.

Mahalle sakinlerinin olayı fark ederek polise haber vermesiyle başlayan kurtarma çalışmalarında ilk etapta bir bayan yaralı olarak kurtarıldı. Kaza sonucu minibüsten fırlayarak daha sonra aracın altında kalan yaklaşık 65 yaşlarındaki Zikrullah Sağıroğlu ise güçlükle süren çalışmalar sonucunda yaklaşık 1,5 saat sonra araç altından çıkarılabildi. Acil servis ekiplerince yapılan kontrolde Sağıroğlu'nun hayatını kaybettiği belirtildi.

Minibüste bulunan ve Sağıroğlu'nun gelini olduğu belirtilen kadın ise sağ kurtarılarak, 112 Acil Servis ambulansıyla Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kolu kırılan kadının kaza nedeniyle şokta olduğu ve ismini hatırlayamadığı belirtildi.