BIST 11.070
DOLAR 32,20
EURO 35,03
ALTIN 2.505,16
HABER /  SPOR

Belediye Fenerin kabusu

Fenerbahçe, İstanbul Belediye ile bu sezon yaptığı 2 maçta da puan yitirdi.

Abone ol

Turkcell Süper Lig'de sezonun ikinci yarısına İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile 2-2 berabere kalarak puan kaybıyla başlayan Fenerbahçe, rakibiyle bu sezon yaptığı 2 maçta da puan yitirdi.

Sezonun açılış maçında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda rakibine 2-0 yenilen sarı-lacivertliler, 18. haftada rakibiyle yaptığı mücadelede ise FB Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 2-2'lik eşitliğe razı oldu.

Rakibi karşısında 2-0 geriye düşen sarı-lacivertliler, son dakikalarda buldukları 2 golle beraberlik elde etti. Şampiyonluk mücadelesi veren sarı-lacivertliler, bu sezon İstanbul Büyükşehir Belediyesi karşısındaki 2 maçta toplam 5 puan yitirdi. Kadıköy'deki son yenilgisini geçen sezonun 8. haftasında Bursaspor'a karşı 1-0 ile alan Fenerbahçe, bu maçın ardından üstüste çıktığı 33. maçında da yenilmedi.

Fenerbahçe karşısında 2-0 öne geçen, ancak son 9 dakikada kalesinde gördüğü gollerle beraberliğe razı olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi ise bu sonuçla, yaptığı son 9 karşılaşmada da galibiyet sevinci yaşayamadı.

KADIKÖY'DE 2. PUAN KAYBI

Fenerbahçe, Turkcell Süper Lig'de bu sezon Kadıköy'de 2. kez puan yitirdi. Ligin ilk yarısında FB Şükrü Saracoğlu Stadı'nda çıktığı 9 maçın 8'ini kazanıp 1 beraberlik alan Fenerbahçe, sahasındaki 10. lig maçında, Kadıköy'deki 2. beraberliğini aldı.

Sarı-lacivertli takım, 5. haftada Çaykur Rizespor ile 1-1 kalarak sahasında bu sezon ilk puan kaybını yaşarken, 18. haftada da İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile 2-2 berabere kalarak 2. kez puan kaybına uğradı.

AURELIO CEZALI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile yaptıkları maçta, bu sezonki 4. sarı kartını gören Aurelio cezalı duruma düştü. Aurelio, Fenerbahçe'nin Turkcell Süper Lig'in 19. haftasında deplasmanda Gaziantepspor ile yapacağı maçta forma giyemeyecek.

ROBERTO CARLOS'UN ŞUTU, DEIVID'I SAKATLADI

Karşılaşmanın 67. dakikasında Roberto Carlos'un, ceza alanının dışından kullandığı serbest vuruştaki sert şutu, takım arkadaşı Deivid'i sakatladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi oyuncuları arasında bulunan Deivid, üzerine çarpan sert topla yerde kaldı. Sağlık ekibinin saha içinde müdahale ettiği Deivid, kısa süren tedavinin ardından maçı sürdürdü.

Öte yandan, Deivid'in saha içindeki tedavisi sırasında iki takım oyuncularından Aurelio ile Gökhan arasında tartışma yaşandı. Bir anda gerilen ortamda futbolcular birbirlerine girerken tartışma büyümeden önlendi.

ALEX'SİZ 6 MAÇIN 3'ÜNDE PUAN YİTİRİLDİ

Turkcell Süper Lig'de bu sezon 6. kez forma giyemeyen Alex'in olmadığı 3 maçta Fenerbahçe puan yitirdi. Alex'in forma giymediği sezonun ilk haftasındaki İstanbul Büyükşehir Belediyesi maçında 2-0 yenilen Fenerbahçe, 12. haftada Brezilyalı oyuncusundan yoksun çıktığı Kayserispor mücadelesinden de 2-1 yenik ayrılmıştı. Sarı-lacivertliler, Alex'in forma giymediği bu akşamki mücadelede de İstanbul Büyükşehir Belediyesi karşısında sahadan 2-2 beraberlikle ayrılarak puan yitirmiş oldu.

KİMİ TARAFTARLAR BERABERLİK GOLLERİNİ GÖREMEDİ

Fenerbahçe'nin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi karşısında 2-0 yenik duruma düştüğü 81. dakikadan itibaren çok sayıda taraftar tribünleri terketti. Stattan ayrılan çok sayıda taraftar, sarı-lacivertlilerin son dakikalara sığdırdığı beraberlik gollerini göremedi.

Diğer yandan, maçın ikinci yarısında teknik direktör Zico'nun oyuna dahil ettiği genç forvet İlhan, bu sezon 2. kez bir lig maçında görev aldı. Zico, sezonun ilk haftasındaki yine İstanbul Büyükşehir Belediyesi maçında genç oyuncuyu ikinci yarıda gol umudu olarak oyuna almıştı.