BIST 10.277
DOLAR 32,26
EURO 34,73
ALTIN 2.389,64
HABER /  DÜNYA

ABD anlaşmayı beğenmedi

Beyaz Saray, UAEK ile İran arasındaki anlaşmayı yeterli bulmadığını açıkladı

Abone ol

Beyaz Saray, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) ile İran arasında varılan anlaşmanın yeterli olmadığını, İran'ın hassas nükleer faaliyetlerini durdurması gerektiğini açıkladı.

Beyaz Saray sözcülerinden biri, Başkan George W. Bush'un Ortadoğu ve Körfez ülkeleri ziyaretleri dolayısıyla bulunduğu Abu Dabi'de yaptığı açıklamada, İran'ın, geçmişteki nükleer faaliyetleriyle ilgili kalan soruları yanıtlamayı kabul etmesinin bir adım olduğunu belirterek, ''Ancak zenginleştirme faaliyetlerini durdurmaları gerekir'' dedi.

UAEK Başkanı Muhammed El Baradei'nin sözcüsü Melissa Fleming, Baradei'nin, 2 gün süren Tahran ziyaretinden sonra yaptığı açıklamada, İranlı liderlerin bu yanıtları 4 hafta içinde vermeyi kabul ettiklerini söylemiş, El Baradei'ye, İran'ın yeni nesil santrifüjleriyle ilgili yeni bilgilerin verildiğini de kaydetmişti.

Ortadoğu ziyaretinin 5. gününde Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'de bulunan Bush ise, ''İran'ın faaliyetleri, tüm ülkelerin güvenliğini tehdit ediyor'' demiş ve İran'ın, terörizmi destekleyen ülkelerin başında geldiğini savunmuştu.