BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,65
ALTIN 2.391,36
HABER /  SPOR

Rıdvan helal olsun dedi

Fenherbahçe tarih yazdı. Sahadaki futbol her türlü takdirin üzerindeydi. Rıdvan Dilmen'e de 'helal olsun' demek düştü.

Abone ol

Sevilla'yı eleyen Fenerbahçe Rıdvan Dilmen'in takdirini kazandı. 2-0'a rağmen oyun bıkarmayan ve kora kor bir mücedele sergileyen sarı lacivertlilere usta yorumcu "" dedi. Bütün oyuncuları öven Rıdvan, özellikle Boral ve Deivid'i çok beğendi.

(...)Karşılaşma öncesi duygusal davranmayan ben de dahil çoğu kimse Fenerbahçe’nin Sevilla karşısındaki şansını bir hayli az görüyordu.

Nitekim maç başladı, bütün şartlar Fenerbahçe’nin aleyhine gelişiyordu. Volkan üst üste kalitesine hiç de yakışmayan iki gol yiyor, takım demoralize oluyor. İki kritik oyuncu Selçuk 5. dakikada Gökhan Gönül 14. dakikada sarı kartı cebine koyuyor. Düşünün Gökhan karşısında bir de Capel gibi sağı solu belli olmayan, her pozisyonda kendini yere bırakan bir oyuncu var.

Tüm bu olumsuzluklara karşı disiplinden kopmamaları, fizik olarak Sevilla’yı ezmeleri o kadar kolay iş değildi. Ama bunu başardılar. Farkı bire indirdiler, üçüncüyü yemelerine rağmen yine Sevilla’ya kontrolü vermediler.
Morali yıkılan Volkan’a top gelmesine bile izin vermediler. Çünkü eminim ki Volkan daha kötü goller yiyebilirdi.

İkinci yarıda daha üç gün önce eleştirdiğimiz Zico, müthiş bir hamle yaptı. Sevilla’nın düştüğünü gördü ve Semih’i alıp, Selçuk’u çıkararak çift forvete döndü. Ya beraberliği sağlayacaktı, ya da fark yiyecekti. Her türlü riski göze aldı. Ve maçı çevirmeyi başardı.

Penaltılarda da Volkan kendisini affettirdi. Fenerbahçe, turu geçerek tarihinin en büyük zaferlerinden birine ulaştı. Açıkcası elenselerdi de onlara helal olsun demek bize düşerdi. Takımda kötü oynayan hiçbir oyuncu yoktu. Özellikle Uğur Boral ve Deivid müthişti.