BIST 10.557
DOLAR 32,17
EURO 35,10
ALTIN 2.432,08
HABER /  SPOR

Rıdvan Feneri nasıl buldu?

İki ayrı devre iki ayrı Fenerbahçe. Eleştirilen takım nasıl oynadı?

Abone ol

Usta yorumcu Rıdvan Dilmen Fenerbahçe'nin ilk devrede ortaya koyduğu oyunu beğendi. Ancak ikinci yarıda bu kadar çabuk yorulmasına şaşırdı.

İşte Rıdvan'ın gözüyle Fenerbahçe analizi:

Fenerbahçe'nin böyle bir rakibe karşı bu kadar çabuk yorulacağını tahmin etmiyordum. Yine de rövanş için avantajlı bir skor elde ettiler

Cuma günkü Fenerbahçe yoktu sahada. Daha iyi konsantre olmuş, daha canlıydı. Ayrıca takımın iki kilit oyuncusu Lugano ve Alex geri dönmüştü. Sonuçta bunun karşılığını aldılar.
Fenerbahçe rakibini ilk yarıda sahasına hapsetti. Anderlecht'in tek silahı kontrataktı. Dengeli oynayarak bunu da engellediler. Hücumda rakip savunmayı iki türlü açabilirsiniz. Ya bireysel yeteneklerin çalımları ve verkaçlarıyla pozisyonlar arayacaksınız. Ya da kenarlara ineceksiniz. Zaten rakibin kendi sağ kanadı çok zayıftı. Oyunun başında Tümer, Carlos ve Aurelio ile tehlikeli ataklar yapılırken, gol "geliyorum" diyordu. Nitekim Aurelio soldan çizgiye indi, ayağının içiyle kestiği topu Alex müthiş bir zamanlamayla gole çevirdi.
İlk yarı tamamen Fenerbahçe'nin kontrolünde geçerken, ikinci yarıda ikinci golün de geleceğini ve rahatlayacağımızı düşünüyordum. Ama ikinci yarı bir anda takım durdu. Tümer ve Alex yorulunca, Kezman da hücumda top tutamayınca oyun Anderlecht lehine gelişti. Allah'tan çok üretken ve yetenekli bir takım değiller. Pozisyon bulamadılar. Serdar bir uzaktan, bir tane de kafayla sağına gelen topu çıkardı. Aslında kontratağa uygun oynamaya başlamıştı rakip. Daha fazla öne çıktılar. Ama beklenen hücumları yapamadı Fenerbahçe.

Fener toparlanır

Tümer yorulunca kenara alındı. Bu doğru bir karardı. Haklı gerekçesi bulunan Alex'in çıkışı da normaldi. Ali Bilgin'in girmesi doğru karar ama oynadığı bölge yanlıştı. Deivid'i Kezman'ın arkasına koyabilirdi Zico. Selçuk değişikliği de doğruydu.
Sezon başı takımlar tam hazır olmaz, doğrudur. Ama Fenerbahçe böyle bir rakibe karşı bu kadar erken yorulmamalıydı. Hep söylüyorum Fenerbahçe'nin oyun şablonu Avrupa ve derbiler için yeterli. Nitekim bunu geçen sezon gördüm. Ama Türkiye'deki diğer 28 maç için farklı oyun düzeni gerekir.
Sahanın en iyisi Aurelio idi. En çok koşan oyuncu iyi niyetli oynayan Deivid idi. Ama hücumda etkisizdi (hücumcu diye alındı).
Anderlecht tahminimin altında çıktı. Üç tane savunma arkasına koşu yapan oyuncuyla oynuyorlar. Rövanş iki hafta sonra olacağı için tur için avantajlıyız. Çünkü o zaman kadar Fenerbahçe daha da toparlanır.
Bu arada maçın hakeminin Premier Lig'de görev yaptığına inanmak çok zordu. Çok kötü bir yönetim gösterdi.