BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  POLİTİKA

Askerden Güle sindir mesajı

Asker rahatsızlığını dile getiriyor. Naci Beştepe Gül'e böyle seslendi.

Abone ol

Köşk seçimleri öncesi ince mesajlar.. Tümgeneral Naci Beştepe, "yazılı olmayan devlet kurallarını içinize sindirin" dedi.

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararıyla emekliye ayrılan Samsun Garnizon Komutanı Tümgeneral Naci Beştepe, 19 Mayıs Kışlası'nda düzenlenen devir-teslim töreninde Gül'e üstü kapalı mesajlar yolladı.

Tümgeneral Naci Beştepe, şöyle konuştu:

Yazılı olmayan kurallar

''Ancak o makamları da dolduramaz, kendilerini oralara getirenlerin maşası olmaya devam ederler. Asıl hizmet edilmesi gereken halk da her şeyi görür ve herkese değerini biçer. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, köklü gelenekleri, yazılı olmayan kuralları olan bir devlettir.

Temsil edenler içine iyi sindirmeli

Devleti temsil edenler bunları içine iyi sindirmelidir. Kişisel ve aileden kaynaklanan kırgınlıklar kamusal faaliyetlere yansıtılmamalıdır. Diğer kurum ve makamlara verilen değer, devlete, millete ve kendi kurum ve makamına verilen değerin ölçütüdür.

Kaypak davranışlar

Zamana ve kişilerin statü değişikliklerine bağlı olarak kaypak davranış sergilenmesi, mertlik, kararlılık ve tutarlılık gerektiren devlet adamlığı niteliklerinin yetersizliğini gösterir.''