BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Rice Moskovada dedektif gibi

ABD Dışişleri Bakanı Rice, Moskova'da öldürülen kadın gazeteci olayına taktı.

Abone ol

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Moskova'da geçen ay uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren araştırmacı gazeteci Anna Politkovskaya'nın çalıştığı Novaya Gazeta'nın editörleriyle görüştü.

Rice, öğle saatlerinde geldiği Moskova'da, önce Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un onuruna verdiği yemeğe katıldı, ardından da kaldığı otelde Politkovskaya'nın oğlu ve çalıştığı gazetenin editörleriyle biraraya geldi.

Rice, görüşmede, ''Rusya'da gazetecilerin, geleceğiyle ilgili büyük kaygıları olduğu son derece açık'' diye konuştu. Novaya Gazeta Genel yayın Yönetmeni Dmitri Muratov, görüşmenin sonunda Rice'a, aralarında Politkovskaya'nın anısına çıkarılan gazete kopyalarının ve
kitapların da bulunduğu bazı hediyeler verdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan üst düzey bir yetkili, gazetecilere yaptığı açıklamada, Rus hükümetinin, Rice'ın gazete yöneticileriyle görüşmesini, ABD'nin Kremlin'in politikalarını eleştirdiği biçiminde algılayabileceğini belirterek, ''Bunu, parmağını gözüne sokmak diye değil, insani ve gerekli bir adım olarak planladık'' dedi.