BIST 10.471
DOLAR 32,83
EURO 35,20
ALTIN 2.451,95
HABER /  GÜNCEL

Bayram kabusa dönüşmesin

Ramazan Bayramı trafiğine dikkat! Tatilinizin kabusla bitmemesi için trafik uyarıları geldi;

Abone ol

Ramazan ve Kurban bayramı trafiğinde son 5 yılda 981 kişi öldü, bin 674 kişi de yaralandı. Tatil için yola çıkacak olan sürücülerin, trafik kurallarına çok daha fazla dikkat etmeleri gerekiyor.

ARACINIZIN BAKIMINI YAPTIRIN

Makina Mühendisleri Odası Başkanı Emin Koramaz, bayram tatili nedeniyle trafikte yaşanacak yoğunluğa dikkat çekerek sürücüleri uyardı. Koramaz, "Bayram tatiliyle birlikte trafik açısından riskli günlere giriliyor. Meydana gelebilecek trafik kazalarını en aza indirmek için bayram tatilinde şehir dışına çıkacak sürücülerin öncelikle araç bakımlarını yaptırmaları gerekiyor" dedi.

Türkiye'deki trafik kazalarının yüzde 65'i insana bağlı nedenlerle yüzde 30'u ise araçtan kaynaklı nedenlerle, yüzde 5'i ise yol kusurlarından meydana geliyor.

EMNİYET KEMERİ HAYAT KURTARIYOR

ölümlü kazalarda emniyet kemeri kullananlarIN yüzde 24'ü hiç zarar görmeden kazayı atlatIYOR. Bu oranın emniyet kemeri kullanmayanlarda yüzde 6'ya kadar düşüyor.

Rakamlar, 'Emniyet kemeri düşük hızla seyir halindeyken işe yaramaz' anlayışının yanlışlığını ortaya koyuyor. Emniyet kemeri kullanmıyorsanız 30 kilometre hızla çarptığınızda bile ağır yaralanma riski çok fazladır. Emniyet kemeri takmayan yaralıların yüzde 70'i 50 kilometreden düşük hızlarda seyrederken yaşadıkları kazada yaralanmakta. 50 kilometre hızla çarpma 4. kattan
düşmeye eşdeğer.

Trafik kazalarının yüzde 30'u aşırı hızdan, yüzde 30-40'ı da alkollü araç kullanımından kaynaklanıyor.