BIST 10.740
DOLAR 32,22
EURO 35,01
ALTIN 2.510,74
HABER /  GÜNCEL

Reyhanlı'da feryat eden kadın o anı anlattı

Reyhanlı'daki bombalı saldırıda kızını ve torununu kaybden Döne Kuvvet yaşadığı dehşet dakikaları anlattı.

Abone ol

Reyhanlı'daki bombalı saldırılarda kızını ve torununu kaybeden, yaşadığı acıyla ellerini havaya kaldırırken Anadolu Ajansı (AA) muhabirinin çektiği fotoğrafla iç ve dış basında geniş yer alan 72 yaşındaki Döne Kuvvet, patlama sonrası yaşadıklarını anlattı.

KIZINI VE TORUNUNU İLK PATLAMADA KAYBETTİ

Döne Kuvvet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediye binası önündeki ilk patlamada kızı Nadire ile 2 yaşındaki torunu Fatma Nur'u kaybettiğini belirtti.

Olaydan kısa süre önce kızı ve torununun belediye yakınlarına gittiğini, patlamayı duyunca hemen bölgeye koştuğunu ifade eden Döne Kuvvet, şunları söyledi:

hatay-saldirisi,-döne.jpg

'MÜSLÜMAN YOK MU BİZİ KURTARIN'

"Büyük bir gürültü duydum ve kızım ile torunumun arkasına bakmak için dışarı çıktım. Aramızda 100 metre kadar mesafe vardı. Patlamayı duyunca Suriye'den bomba atıldığını düşündüm. Patlamanın etkisiyle her şey yerle bir oldu. 'Allah'ım bir Müslüman yok mu, bizi kurtarın, bize yardım' diye feryat ettim. Herkes yanıyordu, havada uçuşanlar oldu. Kızım sanıp önüme gelen birine sarıldım, tanınmayacak haldeydi. Çok aradım yavrumu, her yer yandı. Her yana koştum, 'Bana yardım edin' diye kimse sesimi duymadı.

ÖKSÜZ ÇOCUĞUMUN ÇOCUĞU DA ÖKSÜZ KALDI

Komşularımla oğullarım yanan ateşi söndürmek için su aradı. Öksüz çocuğumun çocuğu da öksüz kaldı. Ellerimi kaldırdım, Allah'a yalvardım kuşlarımı bana bağışla diye. Onları öyle görünce orada düşüp bayıldım. Torunum ve kızımın cenazelerini gördüm, Allah bu acıyı kimseye yaşatmasın."

İlçedeki evinde komşuları ve yakınlarının taziyelerini kabul eden Döne Kuvvet'in, bombalı saldırılar sonrası kızı ve torununu kaybetmenin acısıyla patlamanın meydana geldiği yerde ellerini havaya kaldırırken AA muhabiri Cem Genco tarafından çekilen fotoğrafı, iç ve dış basında geniş yer almıştı.