BIST 10.083
DOLAR 32,40
EURO 34,77
ALTIN 2.431,63
HABER /  GÜNCEL

Reyhan Karaca'nın unutamadığı an

Sudanlı anne ölen bebeği Reyhan Karaca'ya uzatarak 'al kurtar çocuğumu' diye feryat etti.

Abone ol

Kimse Yok mu Derneği'yle birlikte Sudan'a giden sanatçı Reyhan Karaca, çocukları açlıktan ölen bir annenin feryadını unutamıyor: "Bebeğini, 'al kurtar' diyerek bana uzattı."

Zaman'ın haberine göre Reyhan Karaca geçtiğimiz hafta Kimse Yok mu Derneği'yle birlikte gittiği iç savaş, yoksulluk, açlık ve ölümün kol gezdiği Sudan'dan döndü. Orada gördüklerinden sonra hayatında çok şeyin değiştiğini anlatan sanatçının ilk yorumu "Bir kırk yıl daha yaşamış gibiyim." oldu. Karaca'yı en çok üzen ise çocukları açlıktan ölen bir annenin kucağındaki bebeği ünlü sanatçıya uzatarak, "Al kurtar çocuğumu" feryatlarıydı.

"Bir anne evladını verecek kadar kötü bir durumda ise bunun üzerine söyleyecek hiçbir şey yok." diyen Karaca, "Çocuk bu lafı duyduktan sonra inanılmaz şekilde ağladı. Onun psikolojisi beni çok etkiledi." ifadelerini kullandı.

Sudan'da iç savaş nedeniyle çok fazla yetim çocuk olduğunu dile getiren Karaca, "Manzara gerçekten çok kötü. Çocukların birçoğu aç. Adını bile bilmediğimiz yemeklerle karınlarını doyuruyorlar. Anne karnında kötü beslendiği için hasta olan çocuklar var. Hava şartları da kötü. Çocuklar çamurun içinde yalınayak yürüyor, yatıyor." dedi.

Kimse Yok mu Derneği'nin yetim çocuklara sahip çıktığını, okul, ev ve yatakhane yaptığını anlatan Karaca, "Orada bir an bile boş durmadık. Yiyecek, giyecek dağıttık. Yardımları alan çocuklarda bir utangaçlık, bir mutluluk vardı." diye konuştu. Karaca, Somali'ye de gitmek istediğini söyledi.