BIST 10.177
DOLAR 32,38
EURO 34,79
ALTIN 2.406,29
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Renault fiyatlarında bahar havası

ÖTV inidirimi otomotiv sektörünü ateşledi. Renault Mais yetkilileri siparişleri karşılamak için 1 hafta tam kadro çalışmış

Abone ol

Otomobil sektöründe ÖTV indiriminden bu yana festival ve şenlik havası yaşandığı, Nisan ve Mayıs için sipariş verilen araçların şimdiden sahiplerini bulduğu bildirildi.

Mais Yetkili Satıcısı Karoto A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Burcu Akdarı, yaptığı yazılı açıklamada, geçen hafta yürürlüğe giren ÖTV indiriminin otomotiv sektöründe sevinçle karşılandığını belirtti.

Bursa ve Yalova bayisi olarak düzenlemeden çok memnun olduklarını ifade eden Akdarı, bu uygulamanın tüketiciyi de sevindirdiğini bildirdi.

Ciddi talep artışını karşılamak amacıyla tam kadro 7 gün çalıştıklarını dile getiren Akdarı, şunları kaydetti:

''Sektörümüzde tam bir festival, şenlik havası yaşanıyor. Birkaç gün içinde bayi stoklarımızı bitirdik. Nisan ve Mayıs için sipariş verdiğimiz araçlar, şimdiden sahiplerini buldu. Tükenen stoklarımız haricinde merkezden ilave stok taleplerimizle bundan sonraki tüketicilerimizin ihtiyaçlarını karşılıyor olacağız. Krize yaklaşık 150 bin araç stoku ile yakalanan otomotiv sektörü yetkilileri ve çalışanları, tüketicilerle birlikte ÖTV indiriminden iyi bir şekilde faydalandı. ÖTV indirimi ile birlikte 24 bin TL olan Renault Symbol 1.4 aracımız 19 bin 500 TL'ye, 38 bin 277 TL olan Megane 1.5 dizel aracımız ise 32 bin 500 TL'ye satılmaya başlandı.''

Yeni araç satışındaki ÖTV indiriminin olmasının, 2. el araç fiyatlarının düşmesine yol açtığını vurgulayan Akdarı, düşüşle birlikte ikinci el satışların daha da hızlandığını bildirdi.