BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.471,56
HABER /  GÜNCEL

Erbakan Ergenekonu bilmiyor

Erbakan 28 Şubat'ın yerel aktörlerinden Demirel için "dostumdur" ifadesini kullandı. Ergenekon için ise..

Abone ol

Eski Başbakan Necmettin Erbakan, yerel seçim öncesinde ilginç açıklamalarda bulundu. Zaman'dan Emine Dolmacı'ya konuşan Erbakan, 28 Şubat darbesinden dönemin ABD Dışişleri Bakanı Warren Christopher'ı sorumlu tuttu.

Ergenekon'un ne olduğunu bilmediğini söylemesi dikkat çekti. 28 Şubat'ın aktörlerinden Demirel için ise benim dostumdur ifadesini kullandı.

ERGENEKON'UN NE OLDUĞUNU BİLMİYORUM

Bu hususta sadece iki cümle söyleyeceğim. Bir tanesi ne olduğunu bilmiyorum. Ne olduğunu bilmediğim bir şey hakkında konuşmam doğru olmaz. İkincisi mahkemeye intikal etmiş bir konuda konuşmak doğru olmaz.

Ne olduğunu anlayamıyorum ki, izlemekten bir mana çıkarmak mümkün değil. Okuduğumuz şey roman gibi bir şey. Ne mana çıkaracaksınız? Siz alın okuyun çıkaracak manayı çıkarın.

ULUSALCILAR MİLLİ GÖRÜŞE YAKLAŞTI

Ulusalcılar Milli Görüş'e yaklaştılar. Memleketini vatanını seven her insan doğru bir teşhis yaparsa Milli Görüş'e yaklaşır. Ulusalcılar dediğimiz arkadaşlarımız Türkiye'de teşhisleri görüyorlar. Ancak bunları görmek yetmiyor, önemli olan tedavidir. Onların bu konuları yeteri kadar dinlemeleri lazım gelir. Yeteri kadar dinlemedikleri için sıralarını bekliyorlar.

BAŞ AKTÖR ABD

Amerika Dışişleri Bakanı Warren Christopher'ın gizli şifreli kriptosu var. Ankara Büyükelçiliği'ne ve komşu ülkelerin büyükelçiliklerine gönderilmiş. 15 Ekim'de D-8'leri kurmaya karar verdik Çırağan Sarayı'nda. 15 gün sonra hariciye bakanı bütün elçilere bunu gönderiyor. Ne yapıp edip Türkiye'de Refah'ı iktidardan uzaklaştırın ve askerî ihtilal yapın diyor.

DEMİREL BENİM DOSTUM

Demirel benim sınıf arkadaşımdır. Şahsen dostumdur, kardeşimdir. Tabii politikaları bakımından fikirlerimiz birbirine uymamaktadır.

OLMAK YA DA OLMAMAK SEÇİMİ

Bu seçim, 'to be or not to be' (olmak ya da olmamak) seçimidir. Genel seçimlerin de işaret fişeğidir. Yerel seçimlerde Milli Görüş'ün kazanacağı başarı, genel seçimlerde yol gösterecektir. Milli Görüş iktidara gelecek ve insanlık kurtulacaktır.

Son kongrede Numan Kurtulmuş genel başkanlığa geldi. Genel başkanlık için ismi parti ilk kurulduğu gün de seslendirilmişti ama bu 7 yıl sonra gerçekleşti...

Gecikme diye bir şey yok. Bu kongrede isabetli bir karar alınmıştır. Bundan önceki kongreler de isabetlidir. Recai Bey, eşi bulunmaz bir pırlantadır. Şu anda Erzurum ve Malatya'da bir nefer gibi gece gündüz çalışıyor.