BIST 10.899
DOLAR 32,20
EURO 34,93
ALTIN 2.475,71
HABER /  GÜNCEL

Baykal böyle olacağını bilseydi

İstanbul mitinginde Kılıçdaroğlu'nu konuşturmadığı için eleştirilmişti. Baykal canlı yayında işte bu cevabı verdi.

Abone ol

CHP Lideri Deniz Baykal, Show TV'de 'Akşam Yazarları Baykal'a Soruyor' programında gündeme ilişkin soruları yanıtlarken, bu seçimde partisinin oylarının yükseleceğini savundu. Deniz Baykal, sorulara şu yanıtları verdi:

KONUŞTURMAMA DİYE BİR ŞEY YOK: Kemal Bey (Kılıçdaroğlu) konuşmasın diye bir telkinimiz olamaz. Böyle konu olacağını bilseydik, 'aman gel konuş' derdik.

SEÇİME KRİZ DAMGASI: Uzun süredir Türkiye'de bir daralma vardı, giderek ileri noktaya geldi. 2008'in eylül ayında, kriz herkesin ağzına düşmeden 'ciddi önlemler alınmalıdır' diye İzmir'de basın toplantısıyla hazırladığımız önlemleri açıkladık. CHP'nin kriz konusundaki ısrarı sonuç verdi. Önerilerimizin 7'sini tekrarladık. Önce kızdı, iki hafta geçti önerilerimizi uygulamak zorunda kaldı. Başbakan 'kredi kartını ödemeyenler dürüst değildir' dedi. Karşı çıktık. Baktık, Ziraat Bankası, Başbakan gibi düşünmedi, onlara yönelik program uyguladı. Doğru noktada durarak ve krizi gündemde tutarak, iktidarın işi demagojiyle geçiştirmesini önledik.

HALK SAHNELERİ ÖN PLANDA: Bu yerel seçimler, Türkiye'nin ekonomik kriz ortamında yapılıyor. Ama gündeme genel konular taşındı. Başbakan konuyu nefsi müdafaa noktasına getirdi. Belediyelerin kendi ölçeğinde değerlendirilmesi yerine, yüksek tansiyon içine girdi, bu da seçime yansıdı. Üslup da sertleşti. Bu seçime damgasını vuran, bazı halk sahneleridir. 13 yaşındaki çocuğun durumu, yaşlı kadının Adalet Bakanı'na gösterdiği tepki. Bunlar kampanyaya damgasını vuran olaylardır.

CEP TELEFONU YASAĞI: YSK'nın hükme bağlaması gerekiyor. Cep telefonu yasağı doğrudur. Kimse oyunu ispat etme durumunda olmamalıdır.

KÜTÜKLERDE CİDDİ HATALAR VAR: Saatlerde yanlışlık yapıldı. Cumartesi gecesi saatler ileri alınacak. Kimlik numaralarıyla ilgili kararın çaresini bulmak lazım. Hükümetin yaptığı düzenleme anayasal hak olan oy kullanmaya kısıtlama getiriyor. Kütükte çok ciddi hatalar yapılıyor. Bir önceki seçim ile bir sonrasında ciddi farklılıklar var.



350 MİLYARI SAVURDULAR: Kesinlikle ciddi arayışlara girmediler, teşvik politikası uyguladılar. Sanayisi gelişmiş illeri çıkmaza soktular. Cumhuriyet tarihi boyunca hiçbir hükümet bu kadar borç, bu kadar kaynak kullanmadı. 350 milyar dolar civarında ekstra kaynağı kullandılar. Önceki hükümetler bugüne kadar o kadar şey yaptılar, barajlar, rafineriler... Borç 220 milyar dolardı. Ama bunlar 350 milyar doları savurdular.