BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Rektörü fişleyince kovuldu

'Bir Mardinleştirme ve doğulaştırma operasyonları hız kazandı. Çok ayrıntılı konuşmamız lazım...'

Abone ol

Öğretim görevlisi olduğu üniversite de Rektör Prof. Dr. Nizamettin Şenköylü'yü fişleyince işinden oldu. İşte ilginç işten kovulmanın ayrıntıları;

Ergenekon operasyonunda silahlı örgüte üye olmak ve kişisel bilgileri hukuka aykırı kaydetmek iddiasıyla tutuklanan Erkut Ersoy ile Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi'nde öğretim görevlisi İbrahim Uzun'la telefon görüşmesi Ergenekon iddianamede yer aldı. Okutman Uzun, Ersoy'a Mardinli olan Rektör Prof. Dr. Nizamettin Şenköylü'nün kendi hemşerilerine öncelik tanıyarak önemli görevlere getirdiğini telefonda anlatıyor. 03.09.2007 tarihinde gerçekleşen ve Uzun'un "paylaşmak istediğim çok büyük sorunlar var" diyerek başladığı görüşmede Ersoy'la yaptığı diyalog şöyle:

İ. U: (...) Şimdi Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi bildiğiniz gibi yakında kuruldu. Burada bir Mardinleştirme ve doğulaştırma operasyonları hız kazandı. Çok ayrıntılı konuşmamız lazım (...)

E. E.: Şimdi ben görevde değilim de Düzce'deyim. Bir gün izin alsanız burada detaylı görüşsek olur mu?

İ.U.: Burada arkadaş yok mu?

E.E.: Arkadaşlarımız var ama yani bizim istihbarat birimdeki arkadaşlarımızı bu görüşmelerde kullanmıyoruz(...) İddiaları kabul etmeyen Şenköylü, kendisini fişleyen Uzun’u üniversiteden uzaklaştırdı.