BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Tuvalet temizliyordu bakan oldu

Bu kadınların hayatları külkedisi masallarını aratmıyor. Bir dönem bakanlık yapan kadınların hikayeleri bakın nasıl?

Abone ol

İngiltere’de geçtiğimiz seçimlerde hezimete uğrayan İşçi Partisi’nin kadın liderlerinin hayatları “Külkedisi” masallarını aratmıyor.

İngiliz Daily Mail gazetesi, şimdi bakan olmasalar bile ülkenin en güçlü kadınları arasında olan bu isimlerin bir zamanlar fakirlikten süründüklerini, şoförlerinin kullandığı makam otomobillerinde her yere gittiklerini, dev ofislerinde ve evlerinde konforun tadını çıkardıklarını yazdı.

FERİBOTLARDA TUVALET TEMİZLEMİŞ

Hayat hikayesi en ilginç olan kadın siyasetçi ise İngiltere'nin tarihindeki ilk kadın İçişleri Bakanı Jacqui Smith. Şimdi 45 yaşında olan Smith, 1980’li yıllarda Oxford Üniversitesi’nde öğrenim görürken, okul masraflarını karşılamak için feribotlarda tuvalet temizlemiş.

EVLERDE HİZMETÇİ OLARAK ÇALIŞMIŞ

Ulaştırma Bakanı Ruth Kelly de yine gençlik dönemlerinde tuvalet temizleyerek harçlığını kazananlardan. Bunu itiraf eden Kelly şöyle diyor: “Ben de bazı şirketlerde temizlikçi olarak çalıştım. Odaları ve tuvaletleri temizledim.”

EN SEKSİ BAKAN SEÇİLDİ

Yine İçişleri Bakanlığı’nda görevli Caroline Flint da tıpkı Smith gibi feribotlarda temizlik görevlisi olarak çalışmış. Flint bakanlık yaptığı yıllarda bir radyo programının yaptığı ankette "en seksi bakan" seçilmişti. Flint İngiltere'de işyerlerine sigara yasağını getiren bakan...