BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.437,25
HABER /  GÜNCEL

Rektöre çete gözaltısı

Rektör Okudan, çete soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Abone ol

Okyanus Operasyonu kapsamında rektörle birlikte 30 kişi daha gözaltına alındı... Gözaltına alınanlar arasında Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan ile üst düzey bürokratlar var.

Konya polisinin 8 ilde düzenlediği Okyanus operasyonu kapsamında, aralarında Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan'ın da bulunduğu yaklaşık 30 kişi gözaltına alındı .

Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bu sabah Konya ile birlikte Adana, Malatya, Adıyaman, Afyonkarahisar, Kahramanmaraş, Kütahya ve Karaman'da, çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, ihaleye fesat karıştırmakla suçlandığı belirtilen yaklaşık 30 kişiyi gözaltına aldı.

REKTÖRÜN ODASI DİDİK DİDİK ARANDI

Gözaltına alınanlar arasında Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan ile Konya Vakıflar Bölge Müdürü İ.G, Konya Numune Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. R.S. ve çeşitli hastanelerin yöneticilerinin de bulunduğu öğrenildi. Gözaltına alınanlardan bazılarının "adli yargılamayı etkilemeye teşebbüs"le de suçlandığı bildirildi.

Operasyonun, Okyanus Şirketler Grubu ihaleleri ile ilgili düzenlenen yolsuzluk ve çete operasyonunun 3. dalgası olarak gerçekleştirildiği öğrenildi.
Rektör Okudan, henüz sağlık muayenesi için Konya Numune Hastanesi'ne getirilmezken, SÜ Rektörlüğü'nde ve Okudan'ın makam odasında polisin arama yaptığı öğrenildi.

OKYANUSCULAR ÇETEYLE SUÇLANIYOR

Operasyonun 23 Eylülde düzenlenen ikinci dalgasında Okyanus Şirketler Grubu'nun çeşitli hastanelerden aldığı temizlik, güvenlik, yemek ve görüntüleme ihalelerinde yolsuzluk yapıldığı ve çıkar amaçlı suç örgütü kurulduğu gerekçesiyle şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Nusret Argun ve SÜ Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Başmüdürü Mustafa Mete ile birlikte 21 kişi Konya'dan sevk edildikleri Adana'da çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.
Okyanus Şirketler Grubu, SÜ Meram Tıp Fakültesi ve Konya Numune Hastaneleri ile birlikte Konya'da ve farklı illerde çok sayıda sağlık kurumunun yemek, görüntüleme, güvenlik ve temizlik ihalelerini almıştı.
Çıkar amaçlı suç örgütü kurularak, bu ihalelere fesat karıştırıldığı öne sürülüyor.