BIST 9.525
DOLAR 32,62
EURO 34,81
ALTIN 2.493,37

Reis karneyi verecek!..

AK Parti'de 'Nasılsa Reis var'diyerek yan gelip yatma dönemi bitmiştir. 2019 için Reisi kaçınılmaz bir revizyon yapacaktır.

16 Nisan referandumunun sonucu, AK Parti’de hiçbir şeyin eskisi gibi olamayacağını ortaya koymuştur…

Açıkçası hayırlara vesile olmuştur!..

Farklı kazanıp  üstü kapatılacak zaafları ortaya çıkarmıştır.

Bütün yükün  tek başına Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üzerine bırakılmasının ‘Yeter artık’ dedirtecek  boyuta gelmesinin  bazı gerçekleri ile parti iyice tanışmıştır!..

Bu açık ve nettir…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın  yeni bir durum değerlendirmesi yaparak 2019 seçimlerine yepyeni bir AK kadro ile gireceğini söylemek zor olmamıştır…

İl, ilçe teşkilatlarından belediye başkanlarına, milletvekili kadrosundan bakanlara, TBMM Başkanına hatta bürokrasinin önemli kademelerine kadar yeni bir kadro hazırlığı içerisinde olunduğunun sinyalleri gelmeye başlamıştır..

Çünkü 16 Nisan’da  uçurumdan dönülmüştür!..

Bu sonuca olumlu yada olumsuz katkıları olanlar yeniden gözen geçirilmeye başlanmıştır..

Yani referandum sonucu AK Parti’de hayırlara vesile olmuş, hani bir söz var ya  teşkilatlarda  takke düşmüş kel görünmüştür…

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugüne kadar sırtından geçinenleri, üzerinde yük olanları, kendine sadakatle yol arkadaşlığı  yapmayanları apaçık görmüştür…

Duygusallık dönümü kapanacaktır…

Çünkü 2019 seçimlerinde bu tablonun devam etmesi halinde kendisi için de büyük bir hüsranın habercisi olacağını görmektedir..

‘Bak sana güveniyoruz ama bu kadrolarla bu iş olmaz ‘dercesine milletin uyarısını görmüştür..O nedenle  referandumda alınan sonucu normal karşılayacağını  hiç kimse düşünmesin.

Reis'in sessiz ve derinden büyük bir sorgulama yaptığını, il il, bölge bölge sonuçları  teşkilatlar, milletvekilleri ve bakanlar ölçekli  yani her yönü ile değerlendirdiğini ve bunun üzerinden bir değişime gideceğini söylemek hiç zor değil…

Yani karneler hazırlanıyordur...                                                           Yani AK Partide hiç bir şeyin eskisi gibi olamayacağını reis açık ve net olarak görmüştür...                                                                          Hiç kuşkusuz fitnecilerde devrededir...  

Bu yönde. son günlerin konuşulan ve siyaset kulislerine düşen en  önemli sorusu’ Başbakan değişir mi?’

Hatta iddialar ortaya atıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun 2019’da başlayacak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi öncesi ‘Son Başbakan’ olarak atanacak mış?

Geçiniz beyler!..

Böylesine bir ortamda bu tip iddialara iyi niyetle  bakmak  hiç mümkün değil. Bu tip iddialar son derece başarılı işlere imza atan Bakan Soylu'nun önünü kesmekten,ona zarar vermekten  araya nifak tohumu atmaktan, kardeşliğe yönelik suikast girişiminden başka bir şey olamaz...

Ve bir beyefendi olan her şartta tahriklerden uzak asil bir duruş sergileyen bu ülkede yapılamayan projelerin altına imzasını atan  Başbakan  Binali Yıldırım'ada hakarettir..                                                    

Bakan Soylu'nun  bu tip iddialar karşısında dün sosyal medya hesabından paylaştığı 'Önümüzde çok iş var.Ancak gazeteci kılığındaki lağım fareleri boş durmuyor' sözleri ise en güzel cevap olmuştur..

Anladıkları dil işte bu..

Bakan Soylu ile Başbakan Yıldırımın abi kardeş gibi olduğunu göremeyen zavallıların tezgahı tutmaz..

***

AK Parti'de lidere ihtiyaç yok...

Bu geminin tek kaptanı Recep Tayyip Erdoğan...

Diğer yol arkadaşları mürettebat olarak millete hizmet kervanının yolcuları. Hiç kuşkusuz 2019’da Türkiye’yi çok dinamik,çok hareketli, çok mücadeleci  bir seçimin beklediği  görülmektedir..

O nedenle  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni bir durum değerlendirmesi yaparak  genç, dinamik, yeni ve üretken kadro hazırlığı  içerisinde olması muhtemeldir..

Vede kaçınılmazdır..

Çünkü referandumda görülmüştür ki bu  kervan böyle yürümez..

'Bütün  yük nasılsa millet ona oy veriyor' diye  yan gelip yatanları izledik...

Reis’in ve Başbakan Yıldırım'ın  yanında şu an en dinamik, en hazırlıklı isimlerin başında Soylu'nun geldiği gerçeğini görenlerin araya nifak tohumu  ekmek  için harekete geçmeleri de bu neden ile doğal oldu!..

Başbakanlık iddiası da işte bu nifak!.. 

Çünkü İçişleri Bakanlığı döneminde az zamanda yaptığı büyük işlerle millette karşılığı olmayı başaran adam olmak kendisini hedef yapmıştır ki parti içeresinde kendisine böyle bir iddia ile operasyon yapılmalıdır..

2019’a hazırlık döneminde Bakan Soylu'nun  Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın yanında  çok özel bir görev daha üstleneceğini düşünenler çabuk harekete geçtikleri görülüyor..

Söyleyeceğim şu ki Cumhurbaşkanı  Erdoğan 2019 seçimlerine yepyeni bir kadro ile girme  planı yapmaya başlamıştır. Bu planın en önemli aktörlerinden birinin İçişleri Bakanı Soylu  olacağını görenler Soylu'yu tanımıyorlar..

Çünkü Bakan  Soylu hem reisin hemde Yıldırım'ın en sadık  en güvendiği adamların başında geliyor...

Partiye katılır katılmaz teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirmesinin  ardından Reis’e tam sadakat ile teşkilatların dizayn edilmesini  sağlayan adam o ve  ekibiydi..

Davutoğlu döneminde parti içinde sessiz ve derinden yaşanan kırılma noktalarında tavır koyup, Reis’in talimatlarının harfiyen yerine getirilmesini o ve ekibi  sağladı.

Hatırlayın...

Davutoğlu’nun İçişleri Bakanı olarak Soylu’ya karşı çıkarak  Efkan Ala’yı istediği dönemde Reis, “Süleyman kesin kabinede olacak” diyerek kararlılığını ortaya koymuştu. Sonucunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı  olmuştu. Davutoğlu gidince de planını gerçekleştirip  İçişleri Bakanlığına taşıdı..

Neler değişti değil mi? 

Şunu çok iyi gözlemlemek gerekir ki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmasaydı AK Parti’de  Süleyman Soylu olmazdı...

Bugün olmasın yine olmaz..

 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Trabzon mitinginde söylediği “Trabzonlu hiçbir zaman devletine yanlış yapmamıştır. Soylu’ya bu nedenle ülke güvenliğini emanet ettik. Terörle mücadelesi takdire şayandır” sözleri  hem bugünler hem de yarınlar için çok önemli bir mesajdı…

O nedenle duruşu ile  “Bir adam Recep Tayyip Erdoğan’a ancak bu kadar benzeyebilirdi” dedirten Soylu’ nun 2019 seçimlerine  ‘Son Başbakan’ olarak gireceğini söyleyenlerin amacı üzüm yemek değil bağcıyı dövme misali bir iddia olmuştur...

Hiç kuşkusuz Soylu farklı bir isim..

Reisin siyaset tarzında ,anadan doğma  siyasetçi ve çok iyi bir hatip..

Yani genlerinde var…

Genç yaşta  siyasetin içinde kendini bulmuş, siyasetin içinde yoğrulmuş ve kendini yetişmiş. Gençlik kolları başkanlığı, il başkanlığı ve genel başkanlık yapmış . Genlerinde  Adnan Menderes’i, Turgut Özal’ı yaşamış; bugün de Tayyip Erdoğan’ı yaşamaya devam eden bir adam…

Hiç tartışmasız en büyük şansı böylesine bir yaşta'Milletin adamı’ olan Erdoğan'ın yanında ,kolları altında siyaset yaparak yetişmek…

Onun için müthiş bir tecrübe..

Soylu öyle bir adam ki;

12 Eylül referandumu için sunulan anayasa değişikliği paketine ”evet” oyu verilmesi için hiç bir görevi yokken Türkiye' yi dolaşmış..

28 Şubat’ta sahaya inmiş, Gezi olaylarında  Erdoğan’ın yanında olmuş., 15 Temmuz’da silahı beline takarak hainlerin işgal ettiği TRT’ye koşmuş…

İçişleri bakanı olarak Doğu ve Güneydoğu’da  devlet millet buluşması için adeta kefeni elinde  gezerek gitmediği il, ilçe, çıkmadığı dağ bayır  kalmadan terörle mücadele  etmiş..

Referandumda Doğu ve Güneydoğu’da büyük sıçrama yapan evet oylarında büyük katkısı olmuş.

.Referandum meydanların da ‘Şu çok açık ve nettir. Bu ülke eğer bu eşiği aşabilirse bir tek kişi ile aşabilir. O da Recep Tayyip Erdoğan'dır başka kimse değildir’ diye haykırmış..

Hatipliği, kararlılığı, mücadeleci kimliği ile tıpkı Cumhurbaşkanı Erdoğan gibi Üstat Necip Fazıl’ın “Ya Allah’a boyun eğer hiç kimseye eğmezsin, ya herkese boyun eğer hiçbir şeye değmezsin” sözü ile koşan bir adam olmuş..

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ında,Başbakan Yıldırım'ında sırtını rahatlıkla dönebileceği en sadık adamların başında Süleyman Soylu geliyor..

Tam sadakat..…

İşin özü şudur;

Girdiği  bütün seçimlerde milletten tek başına büyük destek alma onurunu yaşayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2019   genel ve yerel Seçimleri için  partide  önemli bir revizyon yapması kaçınılmaz bir gerçektir. 

O nedenle de İl, ilçe teşkilatlarının, milletvekillerinin, belediye başkanlarının karne notlarını hazırlamaya başlamıştır da...

AK Parti' de öyle 'Nasılsa Reis var'diyerek yan gelip yatma dönemi bitmiştir. 

Herkes kendini biliyor...

Sandığa koşup ‘Allah ömrünü uzatsın’ diyerek hayır duası ile  oyunu veren millet şimdi ‘Yeter artık düşün artık reisin yakasından’ diyor.

O nedenle AK Parti’de bu durakta  inecek çok yorgun yolcu var!.. .

Ne demişler..

Önce can, sonra canan…

'O CAN’ Recep Tayyip Erdoğan…

Bakın ne diyor Reis;