BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,68
ALTIN 2.406,54
HABER /  DÜNYA

Rehin şoförler için endişeli bekleyiş...

Şırnak'ın Silopi ilçesinde, IŞİD'in elindeki rehin şoför yakınlarının endişeli bekleyişleri devam ediyor. Köyde kadınlar güzel bir haber beklerken, erkekler ise şoförlerin çalıştığı firmanın önünde oturma eylemi yapıyor.

Abone ol

Şırnak'ın Silopi ilçesinde IŞİD'in elindeki rehine şoför yakınlarının endişeli bekleyişleri sürüyor. 5 gündür bekleyen köydeki şoför yakınları, çocuklarının kurtarılmasını istiyor.

Bir türlü şoförlerin akıbeti hakkında net bir bilgi alamayan şoför yakınları, çocuklarının kurtarılması için devlet yetkililerine sesleniyor. Silopi'deki şoförlerin çalıştığı firma önünde eylem başlatan şoför yakınları ise araçların giriş-çıkışlarını engelliyor. 

30 ŞOFÖR İÇİN DEVLETE SESLENDİ

Rehin tutulan 30 civarındaki şoförlerin kurtarılması için devlet yetkililerine seslenen bir şoför yakını Mehmet Salih Turgut şunları söylüyor:

“ Hükümet ve özellikle Başbakanımızdan, Cumhurbaşkanımızdan ve Dışişleri Bakanımızdan bizi yalnız bırakmamaları ve bizlerle temas halinde olmalarını istiyoruz. Çünkü tek el bağlayacağımız kişi bizim hükümetimizdir. Başka kimsemiz yok, zaten vatanımız devletimizdir. Onun için özellikle Başbakanımızdan ricamız şudur; bizlerle irtibata geçsin, durumumuzun ne olduğunu veyahut da onlarla herhangi bir bağlantı kurulduysa, onların herhangi bir durumu var ise bunların bize de aktarılmasını bekliyoruz. Talebimiz şudur: Bir an önce bu örgütün istediği nedir, ne istiyorlar, onların isteklerinin yerine getirilip, kardeşlerimizin, akrabalarımızın sağ salim evlerine, çoluk çocuklarına kavuşmalarını istiyoruz. Sayın Başbakan, Sayın Dışişleri Bakanımızın gerekli hassasiyeti gösterdiklerine inanıyoruz ve örgütteki kişilerden de çağrımız şudur. Onlar da sizin gibi Müslümanlar, onlar da kardeşleriniz, yani size karşı hiçbir kötülüğü ve sizin aleyhinize olan iş yapmış değillerdir. Sadece ekmek parası için ordalar.”

2 ÇOCUĞUM ONLARIN ELİNDE

Kaçırılan Servet ile Selahattin Karakan'ın annesi Hüsniye Karakan, çocuklarının sadece ekmek parası için o bölgeye gittiğini ifade ediyor. Acılı anne Karakan ekliyor: “2 çocuğum onların elinde, durumları nasıldır hiç bilemiyoruz. Onların bir an önce serbest bırakılmalarını istiyoruz. Yetkili kurumların bu konuda yardımlarını bekliyoruz."

Kaçırılan şoförlerin kardeşi olan Serbest Karakan ise ağabeylerinin ilk kez o bölgeye gittiğini dile getiriyor. Karakan, "Şu anda mahsur durumdalar. Yetkililerden yardım bekliyoruz. Telefonlarına ulaşamıyoruz” diye ekliyor.