BIST 10.046
DOLAR 32,48
EURO 34,85
ALTIN 2.419,49
HABER /  GÜNCEL

50 kazan 30 dakikada bitti

Mimar Sinan ve Evliyaları Anma Günü etkinliğinde 50 aşçının, 50 kazanda 4 ton et ve 4 ton bulgur kullanarak pişirdiği etli bulgur pilavı 30 ...

Abone ol

Mimar Sinan ve Evliyaları Anma Günü etkinliğinde 50 aşçının, 50 kazanda 4 ton et ve 4 ton bulgur kullanarak pişirdiği etli bulgur pilavı 30 dakikada tükendi.
Geleneksel olarak 638 yıldır yapılan Evliyaları Anma Günü, ilahiler ve Kur’an-ı Kerim okunarak başladı. Yapılan etkinliğe Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, İl Müftüsü Ali Maraşlıgil, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık ve vatandaşlar katıldı.
Müftü Maraşlıgil, “Değerli kardeşlerim Allah Hz. Kur’an-ı Kerim’de; ’Allah’a itaat ediniz, peygambere itaat ediniz, alimlere itaat ediniz’ diye buyurmuştur. Alimlerin içerisinde veliler de vardır. O insanların görevleri insanların dünyada ve ahirette huzur bulabilmeleri için gayret sarf etmek, çalışmaktır. Hepiniz hoş geldiniz bu özel güne” dedi.
Melikgazi Belediye Başkanı Büyükkılıç ise, “Rahmet, mağfiret bereket ayları önümüzdeki ay inşallah Ramazan ayını idrak edeceğiz. Üç ayların bereketi ile birlikte burada gördüğünüz gibi 50 kazan pilavımız ikramımız vatandaşlarımıza sunulmakta. Amacımız muhabbete ve dayanışmaya vesile olmasıdır” diye konuştu.
Büyükkılıç, “Kayseri vakar-ı evliya vakar-ı ulema gelir yani evliyalar ve alimler şehri olarak bilinir. Bunu Seyyid Burhaneddin Hazretleri’nden, Mehmet Melikgazi’den, ilçemizin ismini aldığı o Allah dostundan başlamak sureti ile gönül dostları ile beraber Horasan’dan gelen Allah dostlarının burada ikamet ettiği, buralara himmet ettiği, buralara hizmet ettiği Türkleşme ve İslamlaşma diyebildiğimiz bu coğrafyayı bize kazandırdı. Allah dostlarını anma adına 638 yıl olarak böyle güzel bir çalışmayı yapıyoruz” şeklinde konuştu.
Melikgazi Belediyesi tarafından 50 kazan bulgur pilavı ve ayran dağıtıldı. Gece 11.00 saatlerinde başlayan hazırlıklarda 50 aşçı görev yaptı. Vatandaşa ikram edilen pilav için toplam 4 ton et, 250 litre zeytinyağı, 150 litre tereyağı ve 4 ton bulgur kullanıldı. Etli bulgur pilavı 30 dakika içinde tükendi.
(İHA)