BIST 10.046
DOLAR 32,47
EURO 34,84
ALTIN 2.418,75
HABER /  GÜNCEL

Seçim yedi düvele karşı kazanıldı

Antalya’nın Alanya ilçesine akrabasının nikah şahitliği için gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, sabah yakınları ve partililerle kahvalt...

Abone ol

Antalya’nın Alanya ilçesine akrabasının nikah şahitliği için gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, sabah yakınları ve partililerle kahvaltı yaptıktan sonra gazetecilerle sohbet toplantısı düzenledi.
Dün gece katıldığı nikah töreninin ardından geceyi ilçede geçiren Bülent Arınç ve eşi Münevver Arınç bu sabah akrabaları ve AK Parti İlçe Teşkilatı yöneticileriyle kahvaltı yaptı. Arınç daha sonra AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu’na ait Marina Restoran’da gazetecilerle bir araya geldi.

BABALAR GÜNÜ’NDE SOMA’DA ÖLEN MADENCİLERİ ANDI
Basın mensuplarıyla bir süre sohbet eden Arınç, daha sonra ’Babalar Günü’ ve ’30 Mart Yerel Seçimleri’yle ilgili açıklamalarda bulundu. Babalar Günü dolayısıyla ülkede huzur ve sükunetin hakim olmasını dileyen Arınç, herkese sağlık ve mutluluklar diledi. Babaların ve baba adaylarının, kendisi gibi dedelerin de gününü kutladığını belirten Arınç, “Acıyla hatırladığımız çok yakın geçmişimizde yaşadığımız bazı olaylar var. 1 ay önce Soma’da büyük bir facia yaşandı. 301 baba hayatını kaybetti. Büyük bir acıyla hatırlıyoruz. Hayatlarını kaybeden madenci yurttaşlarımızı rahmetle anıyorum. Eşlerine ve çocuklarına uzun ömür diliyorum. Soma’da yaşanan olayların acısı sarılıyor. Açılan yardım hesaplarıyla tüm yurttaşlarımızın madende vefat edenlerin aileleriyle büyük bir dayanışma içindedir” dedi.

“ORADA DA BABALAR VAR”
Irak’ın Musul şehrinde yaşanan olaya da değinen Arınç, “Konsolosluk görevlilerimiz ve birkaç küçük yavrumuzun da içinde bulunduğu acı bir olay yaşandı. Bugün için bütün çabaların olumlu bir şekilde sonuçlanmak üzere olduğunu söyleyebilirim. Orada da babalar var. Evlatlarını bekleyen babalar da var. O yurttaşlarımızın da bir an önce huzura kavuşmasını, salimen ülkemize dönmesini, eşleriyle, çocuklarıyla, aileleriyle birlikte mutlu bir hayat yaşamasını diliyorum. Her an irtibat halindeyiz. Umuyorum ki hem şoförlerimiz ve konsolosluk görevlilerimiz, hem de belki başka şehirlerde şu anda ferden sıkıntıda olduğunu bildiğimiz bütün yurttaşlarımız bir an önce huzura kavuşurlar, salimen ülkemize dönerler ve bizlere gerçek bir Babalar Günü’nü kutlamamıza vesile olurlar” diye konuştu.

“SEÇİM YEDİ DÜVELE KARŞI KAZANILMIŞ BAŞARIDIR”
Ak Parti’nin Türkiye genelinde 30 Mart Yerel Seçimleri’nde büyük bir başarı ede ettiğini dile getiren Arınç, yüzde 38,5 oy oranının yüzde 45,5’e çıkmasının 8 puanlık bir fark olarak görülse de bunun 22 milyona yakın oy demek olduğunu belirtti. Diğer partilerin aldığı tüm oyların toplamının AK Parti’nin aldığı oy oranına yetişemediğini anlatan Arınç şöyle dedi: "Bundan daha önemlisi belediyelerin yüzde 61’ini kazandık. 30 büyükşehirin 18’ini kazandık. Geriye kalan 51 ilin 40’tan fazlasını kazandık. 800’den fazla ilçenin 500’e yakınını kazandık. Beldelerin de yarısından fazlasını kazandık. Rakama vurduğunuz zaman tüm belediyeler bin 400 civarındadır. Biz bunun yüzde 61’ini kazanmış durumdayız. CHP’nin belediyeleri kazanma oranı yüzde 17, MHP’nin kazanma oranı yüzde 12’dir. Yüzde 61 nerede, yüzde 17 nerede, yüzde 12 nerede? Bu başarı 30 Mart’ta yedi düvele karşı kazanılmış başarıdır. Bütün siyasi partilerin gizli-açık ittifak ettiği, sadece ’AK Parti’nin adayı kazanmasın’ diye el ele verdiği bir seçimden alnımızın akıyla çıktık. Sadece siyasi partiler değil, kendilerini siyasi parti olarak görmediğimiz başka gruplar da kapı kapı dolaşmak suretiyle AK Parti’nin kazanmaması için hangi partiyi güçlü görüyorlarsa, buna bulunduğu bölgedeki BDP de dahil, oylarını o istikamette kullanmışlardır. Buna rağmen alınan başarıyı AK Parti olarak büyük bir başarı olarak görmeliyiz."
Basın açıklamasının ardından Arınç’a AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu tarafından ipek kozasından çiçek tablosu, Kaymakam Erhan Özdemir tarafından da Alanya’yı simgeleyen çeşitli hediyeler verildi.
(İHA)