BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,80
ALTIN 2.400,78
HABER /  GÜNCEL

Rehabilitasyon Merkezi açıldı

Bakırköy Ruh ve Sinir Hastanesi bünyesinde Rehabilitasyon Merkezi hizmete açıldı.

Abone ol

Bakırköy Ruh ve Sinir Hastanesi bünyesinde ruh hastalarının tedavisinden sonra rehabilite edilmesini amaçlayan Gündüz Hastanesi Rehabilitasyon Merkezi hizmete açıldı. Merkezde tedavisi tamamlanmış hastaların sosyal hayata hazırlanması için el sanatları kurslarından halk oyunlarına çeşitli alanlarda eğitim veriliyor.

Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi bünyesinde Gündüz Hastanesi Rehabilitasyon Merkezi, Bakırköy Kaymakamı Dursun Ali Şahin, Başhekim Doç. Dr. Medaim Yanık, Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Ayla Yazıcı, projenin sponsoru Lily firması Türkiye Satış Direktörü Kadir Tepebaşı ve çok sayıda davetli katılımı ile hizmete açıldı. Rehabilitasyon merkezinde yapılan el sanatları ürünleri, açılışa katılanların büyük ilgisini çekti.

Açılışta konuşan Bakırköy Kaymakamı Dursun Ali Şahin, son üç yılda İstanbul İl Özel İdaresinin sağlık alanında çok ciddi yatırımlar yaptığını belirterek, “ Devletin dört asli görevinden biri olan sağlık sektörü Rönesans çağını yaşıyor. İnsan sağlığına yapılan yatırım, ülkenin geleceğine yapılan yatırımdır. Bunun sonuçları en kısa zamanda insanların yüzüne yansıyacaktır” şeklinde konuştu.

Türkiye’de 700 bin şizofren hasta olduğunu vurgulayan Başhekim Doç Dr. Medaim Yanık, “Bu hastaların tedavi edilip topluma kazandırılması için rehabilitasyon merkezlerinin yaygınlaştırılması gerekiyor. Bu anlamda Bakırköy hastanesi öncü bir kuruluştur. Biz bu projeyi başarılı bir şekilde yürütürsek diğer ruh sağlığı hastanelerde bizden örnek alarak bu yönde çalışmalar başlatacaktır.” diye konuştu.

Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Dr. Ayla Yazıcı da tedavisi tamamlanan hastaların bir ara dönemde rehabilitasyon merkezlerinde kalması gerektiğine dikkat çekerek, “ Hasta tedavi gördükten sonra bazı yetileri azalmış şekilde topluma bırakılıyor. Bu nedenle sosyal yapıya uyum sağlayamıyor. Rehabilitasyon merkezinde hasta hem beceri kazanıyor hem de toplumsal uyum sağlama imkanı elde ediyor.” dedi.

Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi bünyesinde açılan Gündüz Hastanesi Rehabilitasyon Merkezi’nde hastalara seramik, resim, el sanatları ve halk oyunları eğitim veriliyor. Hasta yakınlarına yönelik verilen grup tedavisi de yapılan merkeze, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (İSMEK) ve Bakırköy Halk Eğitim Merkezi de destek veriyor.