BIST 9.645
DOLAR 32,53
EURO 34,85
ALTIN 2.430,22
HABER /  POLİTİKA

Referandum kampanyasının dili değişiyor mu?

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, referandum sürecinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapmış olduğu mitingleri değerlendirdi. Selvi, bugünkü yazısında 'kampanyanın dili değişiyor' diyor. İşte o yazı...

Abone ol

TÜRKİYE, 16 Nisan'da sandık başına gidecek. Referandum için miting meydanlarına inen ilk isim ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu. Hafta sonu yoğun bir programla halka hitap eden Cumhurbaşkanı, referandumun neler getireceğini de anlattı. 

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında referanduma yönelik süreçte 'kampanyanın dilinin değiştiğini' yazdı.

Hayır kampanyasını yürütecek isimlerin henüz meydanlara inmediğini hatırlatan Selvi, Erdoğan'ın beş il gezerek hayırcılara daha yola çıkmadan tur bindirdiğini söyledi. 

        

ERDOĞAN EGE'YE GİDİYOR

Meydanlardaki kalabalığın yoğun ilgisinin Erdoğan'ın moralini de yükselttiğini belirten Selvi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önümüzdeki hafta Ege'de olacağını da yazdı. 

Selvi yazısında şunları söyledi: 

"Mitingler başlayıp Anadolu’ya yayılınca, ‘evet’e mesafeli duran ‘adacıklar’ tespit edildi. Bir yandan, referandumun sonucu belirleyecek olan kararsızları ikna etmeye çalışırken diğer yandan da AK Parti tabanında yer alan ‘kafası karışıklar’üzerinde duruluyor.

Kanaat önderleri, abiler, AK Parti’ye yakın entelektüeller,Muhafazakâr Kürtler, Eski Milli Görüş mensupları...

Mitingler, 18 yaşın test edilmesini sağladı. Cumhurbaşkanı 18 yaş deyince meydandaki ilgiyi görünce, “İnşallah 18-25 yaş arası kabinede bakanlar görmek istiyoruz” dedi." 

KUCAKLAYICI BİR DİL TERCİH EDİLİYOR

Henüz kampanyanın başındayız. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sürekli olarak kampanya stratejisini gözden geçiriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hayır diyenlere bakıyoruz; HDP, PKK, FETÖ...” demişti. Hayır diyenlerin, terör örgütleriyle birlikte gösterilmesi tartışmalara neden olmuştu. Cumhurbaşkanı söylemini yumuşattı. Hayır diyenleri terör örgütlerinin yanında göstermek yerine, oylarını istedi. Adıyaman’da, “Sadece AK Parti, MHP değil, CHP’li ve HDP’li kardeşlerim de evet desin” dedi. Kampanyanın dili değişiyor. Hayır diyenleri ötekileştiren negatif bir dil yerine, kucaklayıcı bir dil tercih ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan bunun işaretini verdi.