BIST 10.194
DOLAR 32,26
EURO 34,71
ALTIN 2.401,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Reddedildi ama CHP'ye oy verecek

Esenyurt Kurucu Belediye Başkanı Gürbüz Çapan, CHP'ye dönüşüne ret kararı çıkmasına karşın, görüşünün değişmediğini belirtti.

Abone ol

Esenyurt Kurucu Belediye Başkanı Gürbüz Çapan, CHP'ye dönüşüne Parti Meclisi'nde ret kararının çıkmasına karşın, oyunu CHP'ye vereceğini söyledi. Çapan, kendisine ret oyu veren 25 Parti Meclisi üyesini mahçup etmeyeceğini söyledi.

Çapan, CHP Parti Meclisi'nde partiye dönüşünün reddedilmesinin ardından bir açıklama yaptı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çağrısını kabul ederek partiye başvuru yaptığını hatırlatan Çapan, "Söylenecek çok bir şey yok. AKP'nin kuşatmasına karşı CHP'ye oy vereceğim. Partiye dönüşüm için olumlu yönde oy kullanan 25 arkadaşımızı mahcup etmeyeceğim" dedi.

"Deniz Bey beni partiden attı ben bittim mi?" diye soran Çapan, siyasi faaliyetlerinin süreceğini ifade ederek, iddia edildiği gibi bağımsız aday olmayacağını söyledi. Çapan, "Bağımsız adaylık düşünmüyorum. AKP'nin kuşatmasına karşı CHP'ye oy vereceğim, partimizi destekleyeceğim. Parti Meclisi'nde bana oy veren 25 arkadaşımızı mahcup etmeyeceğim" diye konuştu.

CHP'ye dönüş yolunu zorlayacağını da anlatan Çapan, adayların belirleneceği olağanüstü Parti Meclisi toplantısında karar tashihi beklentisini koruduğunu dile getirdi.