BIST 10.657
DOLAR 32,17
EURO 35,03
ALTIN 2.432,19
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Libya için Meclis'te gizli oturum kararı

Dışişleri Bakanı Davutoğlu Libya konusundaki gelişmelerle ilgili bilgi vermek için ziyaret ettiği CHP'den mutlu ayrıldı

Abone ol

Hükümet Libya'daki gelişmeler ve Türkiye'nin izleyeceği yol haritasını muhalefetle paylaşmak için Meclis'te kapalı oturum kararı verdi. Dışişleri Bakanı Davutoğlu Perşembe veya Cuma günü Meclis'e bilgi vereceklerini açıkladı.

Libya'daki gelişmeler hakkında muhalefeti bilgilendirmek ve Türkiye'nin izleyeceği politikayı paylaşmak için muhalefet partileri ile görüşen Davutoğlu ilk ziyareti CHP'den memnun ayrıldı. Davutoğlu görüşme sonrası CHP'ye tanıdığı istişare ortamı ve misafirperverlik için teşekkür etti.

Libya konusunda muhalefeti bilgilendirmek isteyen hükümetin çağrısına MHP ve BDP'den ret yanıtı gelmişti. Meclis'te grubu bulunan partiler içinde tek kabul ise CHP'den geldi. Davutoğlu CHP Genel Merkezi'ne giderek Kılıçdaroğlu'na bilgi sundu.

Görüşme sonrası bir açıklama yapan Davuoğlu şunları söyledi:

"Çok kapsamlı görüşme oldu. Türkiye'nin Ortadoğu politikası, geleceğe dönük planlar ve son aylarda yaşanan gelişmelerle ilgili ülkeler olaylar bazında bilgiler sunduk.

Tunus, Mısır, Bahreyn'de gelişmeler konusunda hangi adımları attığımızı, Türkiye politikalarını paylaştık.

Biz yaşanan gelişmelere hukuk devleti, insan hak ve özgürlüklerinin korunması ile  demokrasi noktasında bakıyoruz. Barışçıl yöntemlerden yanayız. İkincisi bölge istikrarına katkı yapacak şekilde ülkeler mezhepsel gerilimlerin yaşanmamasını gözetiyoruz. Üçüncüsü Türkiye'nin Türk vatandaşlarının güvenliğini önemsiyoruz.

MECLİS'TE KAPALI OTURUM YAPILACAK

İlk olarak vatandaşlarımızın tahliyesini yaptık, sonra dost kardeş Libya'nın bütünülüğünün korunması, daha sonra Libya halkının haklı taleplerinin hayata geçmesi noktasında çabalarımız çağrılarımız oldu.

Son Paris toplantısı sonrası yapılan operasyon konusunda Başbakan'ın talimatı ile hükümetimizin elindeki bütün bilgileri açık yüreklilikle Kılıçdaroğlu ile paylaştım. Onlar da sorular. Yarın ya da Cuma günü kapalı bir oturumda Meclis'te de paylaşacağız.
İstişare imkanı ve misafirperverlikleri için teşekkür ediyorum. Önemli günlerden geçiyoruz. Atacağımız adımlar herkesi yakından ilgilendiriyor. Faydalı bir görüşme oldu"