BIST 10.188
DOLAR 32,25
EURO 34,78
ALTIN 2.401,84
HABER /  DÜNYA

Vücudumun her santimine dokundular!

Libya'da gözaltına alının New York Times'ın muhabiri yaşadığı taciz olayını anlattı. İşte dehşet dolu o anlar

Abone ol

Libya'ya vizesiz girdikleri gerekçesiyle gözaltına alınan, Türkiye'nin girişimleriyle serbest kalan New York Times Gazetesi'nin dört habercisinden biri olan Lynsey Addario'nun gözaltında Libyalıların tacizine uğradığı ortaya çıktı.

CBS'in kadın muhabiri Lara Logan'ın Mısır'ın meşhur Tahrir Meydanı'nda uğradığı cinsel saldırının bir benzerinin Libya'da isyanı takip ederken Kaddafi güçleri tarafından tutuklanan New York Times Gazetesi'nin dört muhabirinden biri olan Lynsey Addario'nun da
yaşadığı ortaya çıktı.

Pekçok Batılı gazeteci gibi New York Times'ın Beyrut büro şefi Anthony Shadid, fotoğrafçılar Tyler Hicks ve Lynsey Addario ile muhabir Stephen Farrell, Libya'ya Mısır'dan vizesiz girdi. NYT ile haberciler arasındaki irtibat geçen salı günü kesildi. NYT, Ecdebiye yakınlarında tutuklandığı anlaşılan muhabirleri için ABD Dışişleri Bakanlığı'nı devreye soktu. ABD'nin Libya'ya diplomat yollamayı reddetmesiyle bu sorunun çözümünü Türkiye Büyükelçiliği sağladı. Hicks'e göre dörtlü Ecdebiye'de bir kontrol noktasında durduruldu. Arapça, "Vurun onları" sesleri yükselirken başka biri "Amerikalı vuramayız" diye itiraz etti.

TACİZ OLAYINI ANLATTI

Askerler, kablo, eşarp ne bulurlarsa onlarla tutsakların ellerini bağladı. İçlerinden biri kadın muhabirin ayakkabılarını çıkarıp ipleriyle ellerini bağladı. Yumruklayıp gülmeye başladılar. Biri kadının göğsünü avuçladı. 48 saat sürecek çirkin bir süreç başlamıştı. Addario, "Vücudumu ellediler. Bizimle bir araya gelen adamların hepsi de kıyafetlerimin içinde ne olduğunu vücudumun her santimini hissetmek istedi" dedi. Adamlardan birinin kafasına vurduğunu anlatan muhabir, "Başımı öyle hastalıklı, ihtiraslı bir halde okşayıp 'Bu gece öleceksin' dedi" diye aktardı. Perşembe günü Trablus'a götürülen tutsaklar, burada Libyalı savunma yetkililerine teslim edilmiş. Libyalılar, Büyükelçiliği'ni geçen ay kapatan Amerikalılardan gelip gazetecileri almasını talep etmiş. Ancak sonunda Libyalılar, gazetecileri Türk Büyükelçiliği yetkililerine teslim etmeyi kabul etmiş.