BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.436,26
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan düğmeye bastı, Türkiye yıkıldı!

Kentsel dönüşüm kapsamınsa yapılacak yıkımlara bugün Başbakan Erdoğan'ın katılımıyla İstanbul Esenler'de başladı...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Van depreminden sonra ''İktidarı kaybetme pahasına yapacağız'' dediği kentsel dönüşüm, İstanbul Esenler'de vurulan ilk kazmayla bugün resmen başladı.

Başbakan Erdoğan, 'Ya Allah Bismillah' dedi düğmeye bastı. Uygulamaya, ilk etapta İstanbul gibi birinci derece deprem kuşağında bulunan 33 ilde başlanıldı.

Türkiye için dönüm noktası olacak kentsel dönüşümde ilk yıkımlar; Adana, Afyonkarahisar, Ağrı, Amasya, Ankara, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bitlis, Bolu, Bursa, Çanakkale, Denizli, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, Hakkari, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kırıkkale, Kırşehir, Kocaeli, Malatya, Nevşehir, Samsun, Sinop, Tekirdağ, Tunceli ve Van'da başladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Esenler'de kentsel dönüşüm törenine katıldı. Ve Türkiye genelinde başlanılan yıkımlar için düğmeye bastı.

ACAYİP BİR ŞEY YA!
Çekmeköy'de 6 ayrı binadan oluşan sitenin yıkımı dinamitlerle yapıldı. Başbakan Erdoğan'ın 'Ya Allah Bismillah' sözlü ise patlatılan evlerin görüntüsü Erdoğan'ı şaşırttı.

İŞTE ERDOĞAN'A 'ACAYİP BİR ŞEY YA' DEDİRTTEN O ANLAR... TIKLAYIN

ERDOĞAN'I AYAKLANDIRAN TELEFON!

Esenler'de startı verilen kentsel dönüşüm töreninde Erdoğan'ı ayağa kaldırtan telefon dikkatlerden kaçmadı.

ERDOĞAN'A GİZEMLİ TELEFON...TIKLAYIN

İşte Başbakan'ın konuşmasından satırbaşları;

Biz bir yandan uluslararası müdacele ile uğraşırken bir yandan da ülkenin çözüm bekleyen sorunlarına neşter atmaya devam ediyoruz.

Bugün buarada büyük meselenin çözümü konusunda ilk adımı atmak için bir aradayız. Köyden şehre göç davası iyi yönetilemedi. Şehirlerde gecekondulaşmayı beraberinde getirdi. Kimse gecekondu yapana kızmasın. O zamanlar devleti yönetenler işleri iyi yapmadığı için vatandaşımız mecbur.

İSTENİRSE ÇARPIK KENTLEŞME BÖYLE ORTADAN KALKAR

Depremlerde, sellerde, toprak kaymalarında verdiğimiz kayıpların çoğunun sebebi şehirlerin sağlıksız büyümesi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığım dönemimde Kiptaş'ı geliştirdik. İstenirse çarpık kentleşmeyi nasıl ortadan kaldıracağımızı ortaya koyduk.

Az gelişmiş bölgelrde herkese hitap edecek konutlar yaptık. Başakşehir konutlarını o dönemde başlattık. HükÜmete gelince bütün ülke çapında hemen kolları sıvadık. TOKİ ile Türkiye'nin dört bir yanında doğal afetlere karşı örnek bir model ortaya koyduk. 10 yılda 550 bin konut dünya rekorudur.

BATI'DA NE VARSA DOĞUDA'DA O OLACAK

Hiç bir ayrıma gitmedik. Bizim hedefimiz tüm Türkiye'yi aynı şekilkde imar etmekti. Batı'da ne varsa Doğu'da onu görecek. Van'da deprem oldu orda BDP var diye hareket etmeyecemiyiz?

Bu AK Parti iktidarına yakışmaz. Bu imkandan hiç bir vatandaşımız mahrum bırakılmadı. Daha önceden yapılan binaların sağlıksız olması dolayısyla bizi köklü tedbirler almaya yöneltti. Şimdi bu adımları atıyoruz.

Bunun için mayıs ayında afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi altında bir yasa çıkardık.

MEZARLIKLAR HARİÇ YEŞİL ALAN YOK

İstanbul'da mezarlıklar hariç yeşil alan kalmadı. Esenler'de bugün atacağımız adımla yeşil ve konutları bir araya getireceğiz. Ben Esenler'de bulunan kardeşlerime teşekkür ediyorum bizim bu projenize destek verdiler. Bir taraftan yıkımlar yapılıyor diğerleri de direniyor.

YIKAR GEÇERİZ

Tekliflerimiz belli paraysa para evse ev... Bunlara hayır diyorsan kusura bakma yıkar geçeriz. Yarın bugün o binanın altında kaldığından bize neden müdahale etmeden sorusuna muhattap olmak istemiyoruz.

Ülkemizdeki bütün yapılar kontrol ediliyoruz. Kısa bir süre içinde hepsi yıkılıp yapılacak. Buradaki amacımız bir binayı yıkıp yapmak değil. Afetler karşısında can ve mal güvenliğini sağlayacak proje yapmak.

VATANDAŞLARIMIZ GÜVEN İÇİNDE OTURACAK

Bugüne kadar yara sarmakla uğraştık bundan sonra yara alınmamasını sağlayacak çözümler yapacağız. Bugünkü törende 35 ilimizde 75 farklı noktada yıkım başlatacağız. Töreni gerçekleştirdiğimiz bu mahalle de 332 yapı ve 1550 bağımsız bölüm yer alıyor.

Proje tamamlandığında bu mahalledeki vatandaşlarımız güvenli konutlarına kavuşmuş olacak. Beyoğlunda da 1200 vatandaşımız güvenlli yapılara kavuşacak. Ülkemizi bu sıkıntıdan kurtaracağız. İnsanımız için, başlattığımız bu projeyi, vatandaşımızı mağduriyeti üzerine kurmamız söz konusu olamaz.

KENDİ YAPMAK İSTEYENLERE KREDİ

En başta hak sahiplerinin iznini almak zorundayız. Vatandaşımız kendi dönüşümünü kendi yapabilir. Parası yoksa kredi vereceğiz, kira yardımı yapacağız.

Vatandaşlarımızın bir kısmı bu işin altından kendisini kalkamayabilir bu severse başka çözümler var. Yuva yıkmayı değili, huzurlu yuvalar inşa etmeyi hedefliyoruz. Sizlere çok büyük görevler düşüyor.

Hizmetkarınız olarak sesleniyorum. Riskli yapılarınız bir an önce tespit ettiren siz yaptırmazsanız biz yapacağız mutlaka o binalar yıkılacak. Biz istiyorsak bu dönüşüm süresini vatandaşımızla iş birliği içinde yürütelim. Bu dönüşüm ile yepyeni yaşam merkezleri kuruyoruz.

BİSMİLLAH DEYİP SEFERBERLİĞİ BAŞLATTIK

İnşaat firmalarımız dünya çağında bir marka oldu. Çin'den sonra ikinci sıradayız. Bugün bismillah diyip seferberliği başlatıyoruz. Milyonlarca bina yıkılıp yeniden yapılacak. Mahallrde katlı otoparklar olacak.

Caddelerde park eden arabalar artık göremeyeceksiniz. Herkese hayırlı uğurlu olsun.