BIST 10.209
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.398,96
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

İş arayan kadınları sevindiren haber!

Bu haber iş arayan kadınları, çok sevindirecek. Dünyada ilk kez geliştirilen projeye göre, kadın çalıştıran ve fırsat eşitliği sağlayan şirketlere kredi alırken öncelik tanınacak.

Abone ol

Kadınların iş dünyasında daha çok yer edinmesine yönelik Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'yla bir dizi projeye imza atan Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) bu kez dünya çapında bir ilki gerçekleştirdi.

Bu dernek Dünya Bankasının'da desteğiyle şirketlerde kadınlar için fırsat eşitliğini sorgulayan bir sertifika belgesi geliştirdi.

KADIN ÇALIŞANLARIN BAKIŞINI SORGULUYORUZ

Uzmanlar önce Fırsat Eşitliği Modeli (FEM) sertifikası için kriterleri belirledi. 10 şirketin pilot çalışmayla bu belgeyi aldığını söyleyen KAGİDER Başkanı Dr. Gülden Türktan şu anda 20 Türk firmasının daha başvuruda bulunduğunu belirtti. Kadın istihdamına yönelik dünyada ilk kez böyle bir model hazırlandığını anlatan Türktan "Bu belgeyi verirken yedi ana başlıkta şirketin kadın çalışanlara bakışını sorguluyoruz. Öncelikle CEO'nun kadın çalışanlara yönelik eşitlik beyanı olması gerekiyor. Kadın çalışanların kişisel gelişim ve teknik eğitimlere aynı oranda ulaşımından tutun da, terfilerde kadın adayların da erkekler kadar değerlendirmeye alıp almadıklarına, hamilelik gibi izinlere yaklaşımlarına, hatta reklam filmlerinde kadını ev hanımı olarak prototip haline getirip getirmediklerine kadar her şeyi araştırıyoruz" diyor.

BU ÖNERİYE DESTEK TAM

Kadınların iş hayatında ön sıralarda olmasına imkan tanıyan bu öneriye Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan da tam destek. Dr. Türktan, Bakan Fatma Şahin'in başından bu yana bütün çalışmalara destek verdiğini belirtti.