BIST 10.188
DOLAR 32,37
EURO 34,66
ALTIN 2.381,92
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan Esad'ı böyle tehdit etti!

Kentsel Dönüşüm projesi töreninde konuşan Başbakan Recep Erdoğan'nın hedefinde CHP, BDP ve Beşar Esad vardı...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da kentsel dönüşüm töreninde konuştu. Erdoğan 33 ilin yıkım kararını vermeyen önce Akçakale'de yaşanan korkunç olaya değindi. Başbakan Erdoğan sınır ötesi tezkeresine hayır oyu veren CHP'yi çok ağır sözlerle eleştirdi. Erdoğan konuşmasının sonunda "Türkiye'nin sabrını ölçmeye kalkmayın, siz bunun altında kalırsınız bedel ödersiniz" sözleri iel Esad'a gözdağı verdi.

Akçakale'de Suriye tarafından atılan top mermileriyle şehit edilen 5 vatandaşımıza Cenab-ı Allah'tan rahmet ediyorum. Yaralılarımızı da şifa diliyorum. Kayıplarımızın acısı yüreğimizi yaktı ama ülkemize yapılan bu saldırıya misliyle karşılık verdik.

HAZIR OL CENGE SULHU SALAH İSTİYORSAN

BM ve NATO olmak üzere haklılığımızı tüm dünyaya bildirdik. Bir kez top mermisi atışı oldu boş araziye düştü uyarı yaptık, angajman kurallarını yerine getircez dedik. Ama sonra 2,3,4, 5,6,7 oldu sadece notayla işe bıraktık. Ama artık notayla geçirtirilecek bir iş değildi. Bu defa onlarında canlarını yakacak şekilde misliyle cevabını veridik. Suriye'nin bize yönelik tutumunu sürdürmesi bizi buna mecbur bıraktı. Ülkemizin itibarını zedeleyecek hiç bir girişimi karşılıksız bırakmayacağız.

Biz savaş meraklısı değiliz ama savaştan da uzak değiliz. Bu millet yeri gelmiş kıtalar arası savaşarak buralara gelmiştir. Kimileri bize 'Yurtta sulh cihanda sulh' diyor bizim can damarımıza basılınca biz de sulhu konuşumıyoruz. “Hazır ol cenge, sulhu salah istiyorsan” denirken, yeri gelir o zaman cenk barışın anahtarı olur.

NE BARIŞI YA!

Tabi CHP bunun üzerinde de konuşacak. O şu anda Beşar'ın yanında kampını kurdu. Dünkü tezkereye karşı olan zihniyet tarihe bunun hesabını veremeyecek. Benim vatandaşım şehit edilecek biz hala barış diyeceğiz ne barışı.

Utanmadan sıkılmadan 'ee bakanların hangilerinin çocuğu oraya gidiyor' diyorlar. Biz şu an arazideyiz nereye gitmemiz gerekiyorsa gideriz. Böyle şeylerle AK Parti iktidarını test etmeye güçleri yetmez.

Biz savaş peşinde koşmuyoruz. Biz Suriye'de tek bir kardeşimizin kanı akmasın istiyoruz. Ama Esad yönetimi bizim vatandaşlarımızın bile canlarına kast ediyor. Onlar nerelerden yardım geliyor biz biliyoruz.

BUNUN ADI DEVLET TERÖRÜ

Türkiye son olayda nasıl tepkisini ortaya koymaktan çekinmediyse Esad'ın kendi vatandaşlarına yaptığı katliamlarına karşıda tepkisini ortaya koymaktan çekinmez. Kendi mirasını değer vermeyen, bombalayan bu anlayışın tek bir tanımı olabilir o da devlet terörüdür.

Bu yönetime farklı gerekçelerle destek verenler tarihi bir yanılgı içindeler. Türkiye caydırıcılığını, kapasitesini test etmeye kalkanlar için ölümcül bir hata içerine girerler. Biz boş atıp dolu tutmak peşinde değiliz.

İŞTE CHP'NİN CİBİLİYETİ

İnşallah Suriye halkı bu zulmden kurtulur. İkide bir ana muhalefet 'siz bunlara boğaz seyahati yaptırdınız.' diyor. Elini dursun ya kaç kere açıkladım. Yapmadığım şeyi bana yaptım deme. Ama ben bir devletin başkanına eğer barış içindeysek yaptırım ama yaptırmadım.

Bodrum'da tatil yapmadım ben onu davet ettim onlar kendileri orda yaptı. Bunların yalan ciğerlerine işlemiş. CHP zihniyeti budur. Mesele cibiliyet meselesi. Dürüst davranmak gibi birşey yok.

CHP'YE SANDIĞA GÖMÜLECEK

PKK'nın Filistin direnişleriyle aynı kefeye koyan CHP zihniyetini benim milletim sandığa gömmüştür.

Bir ana muhalefet partisi düşününki kendi ülkesi ile bir başka ülke karşı karşıya geliyor bu parti adeta diğer partinin sözcüsü olarak davranıyor. Sen yine bildiğini oku ama MHP gibi davran orda el ele verelim. Biz bu zihniyeti Hatay'da da gördük.

Esad dedi ki 'Türk halkı bizim yanımızda' buna bu fırsatı veren kim CHP. Üzüntüm bu CHP'ye oy verenler adına... Türkiye böyle bir muhalefeti haketmiyor. Konu Suriye olunca CHP, BDP kardeşliğinin nuksettiğini görüyoruz.

BU CEHALET ÜRÜNÜ

Bunlar ülkelerinin milli çıkarlarını değil, saldırgan ülkenin hassasiyetlerini gözeteyerek tarihe geçtiler. Oy birliği ile çıkması gereken tezkere mağlesef oy çokluğu ile kabul edildi. MHP'ye sorumlu davrandığı için teşekkür ediyorum.

CHP'liler sadece pişkinlik içinde değiller hukuktan da bir haberler. Yabancı ülke kavramını böyleyse dallanıp budaklandırmak siyaset yapmak değil, cehalet ürünüdür.

ERDOĞAN'DAN ESAD'A GÖZDAĞI

Biz milletimizin desteği ile Suriye konusunda yolumuza devam edeceğiz. Türkiye'nin büyümesi için programlarımızı sürdüreceğiz. Buradan Esad'a sesleniyorum Türkiye'nin sabrını ölçmeye kalkmayın, siz bunun altında kalırsınız bedel ödersiniz.