BIST 10.899
DOLAR 32,18
EURO 34,97
ALTIN 2.455,76
HABER /  GÜNCEL

Raporun arkasındaki at pazarlığı!

Başbakan Erdoğan'ın "Dengesizlik" sözleriyle eleştirdiği AP raporuna bir tepki de Bakan Bağış'tan geldi.

Abone ol

Avrupa Parlamentosu raporunu hazırlayanlar için "Dengesiz" diyen Başbakan Erdoğan'ın sözlerinin ardından Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış da ağır konuştu. 

Bağış, Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye raporunun, "siyasi grupların kendi aralarındaki at pazarlığı neticesinde ortaya çıkmış bir metin olduğunu" söyledi. 

KKTC Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün ile Avrupa Birliği Genel Sekreterliği'nde bir araya gelen Bağış, Özgürgün ile Adalet ve Kalkınma Partisi Gençlik Kolları'nın düzenlediği toplantının açılışına katıldıklarını ve birlikte çalışma yemeği yediklerini kaydetti.

Kıbrıs davasının Türkiye için milli bir dava olduğunu her zaman söylediklerini belirten Bağış, Özgürgün ile iki ülke arasındaki ilişkileri ve Avrupa Parlamentosu raporunu değerlendirdiklerini kaydetti.

Bağış, "İkimizin de ortak kanaati şu ki, raporun gerçeklerle doğrularla hiçbir alakası olmadığı gibi tam tersine adeta farklı siyasi grupların kendi aralarındaki bir at pazarlığı neticesinde ortaya çıkmış bir metin" diye konuştu.

"Bir grubun önergelerini kabul ettirebilmek için öbür grubun önergelerine, içeriğine bile bakmadan destek verdiğini" ifade eden Bağış, metnin "bir takım siyasilerin siyasi hedeflerine hizmet eden bir metin haline dönüştüğünü" belirtti.