BIST 10.260
DOLAR 32,35
EURO 34,79
ALTIN 2.393,58
HABER /  GÜNCEL

Rapor skandalına inceleme

Mehmet Ali Şahin, Adli Tıp Kurumu'nun karıştığı rapor skandalını basından öğrendiğini, bu konuda ilgili kurumdan bilgi alacağını söyledi.

Abone ol

İstanbul Eminönü'nde 28 Ocak 2008 tarihinde ilköğretim okulu öğrencisi 13 yaşındaki D.R., ailesi tarafından karın ağrısı şikayetiyle hastaneye götürüldü. Küçük kızın muayenesinde 8.5 aylık hamile olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine D.R.'nin annesi, savcılığa giderek şikayetçi olurken, D.R. kendisini kimin hamile bıraktığını bilmediğini söyledi. Doğum sancısı çeken D.R. koruma altına alındı. Savcılık kızın kimin tecavüzüne uğradığının anlaşılması için dayısı V.Y.'den ve eve sürekli girip çıktığı belirlenen babanın arkadaşı Vedat Y.'den DNA testi yapılması için kan örnekleri alınması talimatını verirken raporlar karıştığı için öz dayı tecavüzden tutuklandı.

Kurban Bayramı nedeniyle Antalya'da bulunan Bakan Mehmet Ali Şahin, Adli Tıp Kurumu'nun hatalı rapor vermesi nedeniyle öz yeğenine tecavüzden tutuklanan V.Y.'nin durumu ile ilgili araştırma yapacağını söyledi. Olayı basından öğrendiğini anlatan Şahin, hatanın insan kaynaklı olabileceğini vurgulayarak, “Bunu ben de basından öğrendim. Bir insan hatası olsa gerek. Ama bu tür önemli konularda daha titiz olmak gerekir” dedi.

Ankara'ya dönüşünde Adli Tıp Kurumu Başkanı'ndan bilgi isteyeceğini anlatan Bakan Şahin, “Neden böyle oldu, bir sorumlusu var mı, dikkat edilmedi mi, görev mi savsaklandı? Bu konularla ilgili bilgi alacağım. Bu olay benim de dikkatimi çekti ve rahatsız etti. Böyle şeylerin olmaması lazım” diye konuştu.