BIST 10.260
DOLAR 32,35
EURO 34,79
ALTIN 2.393,58
HABER /  GÜNCEL

Televizyonda intihar belgeseli

Sinir hücrelerinde kronik bir hastalığı vardı. Hastalık görüntüleri kameraya kaydedildi. Yarın intiharı belgesel olarak izletilecek.

Abone ol

İNTERNETHABER
Haber: Melda Şeyhanoğulları


Bu şok edici fotoğraflar, Craig Ewert'in son anlarına ait ve kameraya alınan  görüntüleri ise yarın  gece İngiliz televizyonlarında halka izlettirilecek.

Emekli profesör Ewert, motor sinir hastalığı (MND) denilen ve sinir hücrelerini gün geçtikçe etkisiz hale getiren hastalığına artık dayanamadı ve İsviçre'de bir ötenazi kliniğinde hayatına son verdi.

Hayatının tam bir işkenceye döndüğünü ve vücudundaki kasılma, kramp ve titremelere artık dayanamadığını, makinalara bağlı yaşamak istemediğini söyleyen profesör, İsviçreli yetkililerin de onayıyla ötenazi hakkını kullandı.

Görüntüleri kaydedilen intihar, dün gece televizyonlarda belgesel olarak gösterilecekti. Ancak ötenazi karşıtları ve yaşam hakkı savunucularıyla yaşadıkları bir anlaşmazlık üzerine karar değiştiren yapımcılar, yarın akşam görüntüleri gösterecek ve bu televizyon tarihinde bir ilk olacak.

Eşi Mary ve iki çocuğu, bu duruma dayanmak zorunda kaldı
. Çocuklarının İsviçre'ye gelmesine izin vermeyen baba Craig Ewert, eşinin son öpücüğünün ardından, makinayla bağlantısını kesti ve hastane personelinin de yardımıyla son nefesini verdi.

Ötenaziyi yasal olarak kabul eden tek devlet İsviçre olduğu için, burdaki klinikte gerçekleştirilen intihar, memleketi İngiltere'de halka izlettirilecek.

Belgeseli çeken John Zaritsky, oskar ödüllü Kanadalı bir yönetmen ve 1999 yılından beri 25 ülkededen 700 kişinin ölüm hakkını uygulamasına yardım eden İsviçreli yetkililerle çekimler yapıyor.

Sivil toplum örgütlerinin de tepkisini çeken bu tür bir olayın ne kadar izleneceği bilinmiyor. Televizyonda intihar anlarının yayınlanmasının halkın ilgisini çekmeyeceğini söyleyenler varsa da, en çok izlenen ve okunan haberlerin cinayet ve sapkınlık gibi suç unsuru içeren haberler olması, tv'de canlı intihar yayınlanmasına kalkışılmasının da nedenini biraz açıklıyor gibi....