BIST 10.277
DOLAR 32,33
EURO 34,84
ALTIN 2.389,84
HABER /  GÜNCEL

Randevumatik çok pratik

Randevumatik'le, evden doktorunu, saatini seçiyorsun sonra muayeneye gidiyorsun.

Abone ol

Konya'nın Ereğli İlçesi Devlet Hastanesinin ilk olarak bir markete kurduğu ''randevumatik'' cihazıyla vatandaşlar, vatandaşlık numaralarını girerek hastaneden muayene için randevu alıp, doktorunu seçebiliyor.

Ereğli Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Ali Sayar, vatandaşların sabahın erken saatlerinden itibaren randevu almak için hastaneye geldiklerini ve uzun süre sıra beklediklerini söyledi.

''Randevumatik'' adını verilen cihaz sayesinde vatandaşların hastaneye
gelmeden ve sıra beklemeden muayene için randevu alabileceklerini ifade eden Sayar, ''Cihaz, hastanedeki internet sistemine bağlı olarak çalışıyor. Vatandaş, dokunmatik sistemde vatandaşlık numarasını girdikten sonra istediği bölümden randevu saatini seçiyor. Gitmek istediği doktoru buradan kendisi belirleyen vatandaş, ayrıca laboratuvar sonuçlarını da buradan görebiliyor ve çıktısını alabiliyor'' dedi.

Cihazı ilk olarak yaklaşık 1 hafta önce ilçe merkezindeki bir markete
kurduklarını bildiren Sayar, şunları söyledi:

''Bu cihazları, ilk etapta şehir merkezinde 3 noktaya kurmayı planlıyoruz.
Ancak bunun dışında, kaymakamlıktan, belediyeden ve muhtarlıklardan cihazın kurulması için talep geliyor. Vatandaşlardan da randevumatik konusunda olumlu tepkiler alıyoruz. Tek olmasına rağmen, bu sistemden yararlanan vatandaşların sayısı oldukça fazla oldu. Cihaz, hastanın sağlık hizmeti almasında hız ve büyük kolaylık sağlıyor. Bu sistemin yaygınlaştırılması, vatandaşlar için büyük kolaylık olacaktır.'' dedi.