BIST 10.192
DOLAR 32,36
EURO 34,66
ALTIN 2.393,75
HABER /  GÜNCEL

Ramiz Dayı Soma'da ortaya çıktı

Soma'nın kara kömürü, Türkiye'yi yaktı yıktı kül etti. 301 madencinin acısı hiç unutulmayacak bir şekilde içimize işlendi.

Abone ol

Kurtuluş Savaşı'nın yadigarı ayakkabılar Ramiz Dayı'da vücut buldu. Yaşlı adam kara lastikleriyle Antalya'dan Soma'ya yürüyüp madencilere dua okudu

Kimi gönlüyle kimi de bedeniyle Soma'ya gidip şehit madencilerin kabri başında dua etti... Onlardan biri de 72 yaşındaki Ramiz Dayı adlı ziyaretçiydi... Antalya'da yaşayan Ramiz Dede, faciadan bir gün sonra Soma'ya gitmek istedi. Ancak gönlü zengin, cebi eksikti... Ne olursa olsun Ramiz Dayı şehitlerin kabrine gidip dua edecekti.

'BİZİM DE OCAĞIMIZ SÖNDÜ...'
Ve koca yürekli o adam, Anadolu insanına savaş kazandıran, İstiklal Mücadelesi'nde tarih yazdıran kara lastiklerini giyindi... Ardından da Antalya'dan Manisa'ya doğru gitmek için "Ha gayret" dedi... Gecenin ayazında kuytuluk yerlerde mola verdi. Yanına aldığı yolluğuyla karnını doyurup yürümeye devam etti. 1 haftada 464 kilometre yolu aşıp Soma'ya girdi... Tam 773 bin 450 adım atan yaşlı adam dün madencilerin kabristanına gitti. Hepsini tek tek gezip duasını etti.

Koca yürekli o adam, Takvim gazetesi Haber Müdürü Mevlüt Yüksel'e şunları söyledi: "O kahrolası maden ocağımızı yaktı. Bir daha böyle kazalar olmasın."