BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,77
ALTIN 2.393,90
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

İşte CHP'lilerin önerdiği 4 aday

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine odaklanan CHP'de Yılmaz Büyükerşen, Hikmet Çetin, Mansur Yavaş ve Ümit Boyner isimler ön plana çıktı.

Abone ol

CHP'nin aylardır beklenen Cumhurbaşkanı adayı yaaş yavaş belli oluyor.

CHP grubu dün sabah Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında basına kapalı olarak toplanarak, cumhurbaşkanı adaylığı konusunda izlenecek yöntemi tartışırken aday önerilerini de yazılı olarak Kılıçdaroğlu’na iletti.

Milletvekillerine 10 Ağustos'taki cumhurbaşkanlığı seçiminde kimin aday olması konusunda 3'er isim soruldu. Sandıktan Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, eski CHP genel başkanı Hikmet Çetin ve 30 Mart'ta belediye başkan adayı olan Mansur Yavaş çıktı. Siyaset dışında önerilen isim de TÜSİAD eski başkanı Ümit Boyner oldu.

"PARTİ OLARAK KENDİMİZ BELİRLEYECEĞİZ"

Toplantının başında söz alan Kılıçdaroğlu, milletvekillerine "Aday ismi değil, cumhurbaşkanı adayını niteliklerini konuşacağız. Cumhurbaşkanı bütünleştirici olmalı, devlet kurumları arasında dengeyi sağlamalı. Öfkeli olmayan, özgürlükçü, eşitlikçi, adaletten yana bir aday Köşk’e çıkmalı" dedi.

Kılıçdaroğlu, vekillere, "Çatı veya benzer tanımlar, yöntemi parti olarak kendimiz belirleyeceğiz" değerlendirmesi yaptı.