BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,92
ALTIN 2.423,51
HABER /  DÜNYA

Ramazan’ın örnek insanı !

Kırıkkale’de ‘Cennet Dede’ olarak tanınan 87 yaşındaki Niyazi Akbudak, biriktirdiği parayla 14 yıldır Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine yem...

Abone ol

Kırıkkale’de ‘Cennet Dede’ olarak tanınan 87 yaşındaki Niyazi Akbudak, biriktirdiği parayla 14 yıldır Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine yemek veriyor.
Kırıkkale’de aşçı emeklisi olan ve çevresinde ’Cennet Dede’ olarak tanınan Niyazi Akbudak (86), 14 yıl önce başlattığı geleneği sürdürüyor. Akbudak, yıl içerisinde 300 lira kira ve 700 lira maaşından artırdığı parayla Ramazan ayında günlük bine yakın ihtiyaç sahibine yemek dağıtıyor. İhtiyaç sahiplerinin duasını alan Cennet Dede, 87 yaşında olmasına rağmen hâlâ dimdik durmasını, yemek verdiği ailelerin dualarına bağlıyor.
Bu geleneği hayatı sona erene kadar sürdüreceğini ve ihtiyaç sahiplerinin dualarını almaya devam edeceğini ifade eden Cennet Dede, maddi durumu iyi olan vatandaşların da desteğini istedi.

"BU DÜNYA KİMSEYE KALMAZ"
Konuşurken duygulanan Cennet Dede, “Benle beraber 3 kişi çalışıyor. Biriktirdiğim paraları bir ay süresince bazen 5, bazen ise 4 çeşit yemek çıkartarak yoksul ve ihtiyaç sahibi insanlara dağıtıyoruz, onların hayır dualarını alıyoruz. Bu dünya hiç kimseye kalmaz. Gelin el ele verelim, ihtiyaç sahiplerine bakalım, yedirelim” diye konuştu.
Her yıl Ramazan ayında Cennet Dede’nin ikram ettiği yemeklerden yediklerini söyleyen vatandaşlar ise, memnun olduklarını belirterek kendisine dua ettiklerini söylediler.
(İHA)