BIST 9.797
DOLAR 32,50
EURO 34,95
ALTIN 2.429,02
HABER /  DÜNYA

CHP’ye sandıklı protesto

Dünya Demokrasi Hareketi üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi önünde sandıklı eylem yaptı. <br/>Dünya Demokrasi Hareketi üyeleri C...

Abone ol

Dünya Demokrasi Hareketi üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi önünde sandıklı eylem yaptı.
Dünya Demokrasi Hareketi üyeleri Cumhuriyet Halk Partisi önünde toplandı. Eylemciler yanlarında bir de seçim sandığını temsil eden sandık getirdi. Grup, basın açıklamasına seçim sandığı ile başladı. Bir eylemci, sandığını içine girerek, Meclis’te grubu olan partilerin amblemlerini gösterdi. Diğer eylemciler ise sandığını içinden parti logolarını gösteren kişiye ‘hayır, olamaz, demokrasi sadece sandıktan ibaret değildir’ karşılığı verdi. Sandıktaki eylemci, CHP logosunu gösterdiğinde ise eylemciler, hep birlikte ‘evet, bu’ şeklinde alkışladılar.
Mizansen gösteriden sonra grup adına Dünya Demokrasi Hareketi Genel Başkan Yardımcısı Furkan Raylaz bir basın açıklaması yaptı. Raylaz, metro öpüşmelerinin, Taksim’deki ağaçlardan ve Mısır’dan medet umulmasının kendilerini utandırdığını kaydederek, “Demokrasinin ‘sandıktan’ ibaret olmadığı su götürmez bir gerçektir. Ancak bu olgu ne kadar gerçekse, demokrasinin sandıktan ibaret olmadığı gerçeğini ispatlamak için yine sandıktan çıkma gerekliliği de o kadar gerçektir. Bu gerçeklikleri kabullenmek CHP için ‘ontolojik’ ve aynı zamanda ‘varoluşsal’ bir problemdir” ifadelerini kullandı.

"SANDIKTAN ÇIKAN SONUCU SAYGISI OLMAYANLARIN..."
Raylaz, CHP’li vekillerin darbe söylemlerine dikkat çekerek, CHP’ye seslendi. Raylaz, “Söyleyecek sözünüz, yapacak icraatınız ve her neyse projeniz halka anlatır, takdiri halktan beklersiniz. Sandıktan çıkan sonuca saygı duyarsınız. Unutulmamalıdır ki, sandıktan çıkan sonuca saygısı olmayanların, sandığa giden vatandaşlara da saygısı yoktur” şeklinde konuştu.
Basın açıklamasından sonra eylemciler temsili seçim sandığını Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi kapısına bırakarak, Genel Merkez önünden ayrıldı.
(İHA)