BIST 9.788
DOLAR 32,51
EURO 34,95
ALTIN 2.433,02
HABER /  RAMAZAN

Ramazanda daha dinç olmak için...

İftarda içeceğiniz böğürtlen, yaban mersini, kızılcık ve keçiboynuzu şurupları sizi hem serinletir hem de daha zinde kalmanızı sağlar

Abone ol

Ramazan ayında uzun saatler aç ve susuz kalınması ile birlikte halsizlik şikayeti de baş gösteriyor.

Kimimiz iş ortamında her zamanki performansımızı sergileyemezken kimimizde günlük işlerimizi dahi yapmakta zorlanabiliyor.

Şerbetler ve şuruplar özellikle Ramazan ayında iftarda serinletici olarak içilebileceği ve ikram edilebileceği gibi iştah açıcı özelliğiyle de yemekle beraber içilebiliyor. Memorial Şişli Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü'nden Dyt. Yeşim Çelik, Ramazan ayında serinleten ve enerji veren içecekler hakkında bilgi verdi.

BÖĞÜRTLEN ŞURUBU

Böğürtlenin kanser ve tümör hücrelerinin gelişimini engellediği yapılan çalışmalarla kanıtlanmıştır. Aynı zamanda hafızaya da iyi gelen böğürtlen özellikle bol miktarda B grubu vitaminleri içeriyor. İftardan 1 saat sonrasında tüketilen 1 bardak böğürtlen şurubu kan şekerini dengeleyerek kişide oluşabilecek uyku ve yorgunluk halinin ortadan kaldırılmasına yardımcı oluyor.

YABAN MERSİNİ

Cilde iyi gelir, kansere karşı koruyucu görevi görür. Eğer meyvelerin suyunu çıkarmaktansa, ezerseniz o zaman bol lifli bir içecek de elde etmiş olursunuz. Bu sayede kan şekerini dengesini daha kolay sağlayarak vücudun uyku moduna girmesini engellemiş olursunuz. Daha dinç ve zinde hissetmemizi sağlar.

KEÇİBOYNUZU

Keçiboynuzu afrodizyak etkiden tutun da kansızlığa kadar pek çok hastalığa iyi gelmekte. Özellikle akciğer ödemlerinde ve nefes darlığı problemlerinde son derece etkilidir. Kansızlık problemi olan kişilerde yorgunluğu giderir.

KIZILCIK SUYU

Portakala oranla C vitamini içeriği çok daha yüksek olan kızılcık, kansere karşı yüksek oranda koruyuculuk sağlıyor. Aynı zamanda vücutta sistit oluşumunu önler. Bol vitamini sayesinde vücut direncini arttırarak kişide zindelik sağlar.