BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

İzmir'de kaçak akaryakıt operasyonu

İzmir'in Bornova ilçesinde düzenlenen kaçak akaryakıt operasyonunda, özel düzenekli tank ve 79 bin 805 litre yağ ele geçirildi

Abone ol

İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, istihbarat çalışmaları sonucu Pınarbaşı mevkisinde kamyon ve diğer arabalara kaçak akaryakıt verildiğini tespit etti.

Ekipler, Aydın'ın Didim ilçesinde faaliyet gösteren bir firma adına ithal edilen eşyanın, kaçak akaryakıt yapımından kullanılan baz yağ cinsi olduğunun anlaşılması üzerine takibe başladı. Neticede söz konusu firmanın faaliyet adresi yerine arabalarının, Pınarbaşı mevkisinde faaliyet gösteren başka bir firmaya intikal ettiğini belirledi. İncelemelerde firma içerisinde büyük tankların bulunduğu ve adeta bir rafineri olarak hizmet veridğinin görülmesi üzerine operasyon için düğmeye basıldı. 

ÖZEL DÜZENEKLERLE ARAÇLARA AKTARMIŞLAR

Ekipler, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ve mahkeme kararıyla söz konusu adrese operasyon düzenledi. Yapılan aramada, kaçak akaryakıtın pet tanklarda saklandığı ve özel düzenekle arabalara aktarıldığı belirlendi. Operasyonda 2 adet pompa düzeneği, 79 bin 80 litre yakıt ve kaçak akaryakıt nakliyesinde kullanılan kamyon ele geçirildi. Kaçak akaryakıtın, ithal boya hammaddesiyle hazırlandığı belirtildi. Şüpheliler M.Ş.O., H.N., D.A., A.T., Y.Y. ve M.Ş. hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu. Ele geçirilen malzemelerin piyasa değerinin 250 bin lira olduğu ve olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

Şüphelilerin, gümrükten ithal ettiği baz yağ cinsi eşyalar için farklı bir işlemde kullanılacağını beyan ederek daha az ÖTV ödediği, devleti bu sayede milyonlarca liralık vergi kaybına uğrattığı anlaşıldı. Yetkililer, bu tür kaçak akaryakıt kullanımının arabalarda yangın tehlikesi doğurabileceği gibi motorlarına ve özellikle çevreye büyük zararlar verdiğini vurguladı.