BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

TSK'dan Kürt kenti sınırına yığınak

Gözler Suriye'deki Kürt bölgesine çevrilmişken TSK silah sevkiyatı yapmaya başladı. Ankara'da ise kritik bir güvenlik zirvesi var.

Abone ol

İNTERNETHABER - Türkiye, Suriye'nin Kürt bölgelerinden gelen haberler sonrasında dikkatini tamamen bu yöne çevirmiş durumda. Bugün iki sıcak gelişme yaşandı.

TSK SEVKİYATA BAŞLADI

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), PKK'nın Suriye uzantısı olan PYD'nin Kobani'de devlet yönetimine el koymasından sonra Kobani sınırına askeri sevkıyat yaptı.

Şanlıurfa'dan bugün hareket eden tank ve füze rampası yüklü TIR'lar, Suriye sınırındaki 9. Hudut Taburu'na bağlı Mürşitpınar askeri birliğine doğru hareket etti.

Tank ve füzelerin, Kobani sınırının sıfır noktasında bulunan Mürşitpınar askeri birliğinde konuşlandırılacağı öğrenildi.

ANKARA'DA KRİTİK ZİRVE

Bir diğer sıcak gelişme ise Ankara'da yaşanıyor. Suriye'de PKK'ya yakınlığı ile bilinen PYD'nin 5 kentin yönetimini ele geçirmesi devletin zirvesini alarma geçirdi. Üst düzey katılımlı zirveye Başbakan Erdoğan başkanlık ediyor.

Zirvede  Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala katıldı.