BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Şehit babasından şemsiye açıklaması

'Mutluluğu paylaş' yazılı şemsiyenin altına konulan şehit cenazesi tepkilere yol açtı. Acılı aile konuyla ilgili açıklama yaptı.

Abone ol

Şehit cenazesinde yaşanan taziye çadırı skandalının ardından konuşan aile, konunun abartıldığını açıkladı. Şehidin babası, " Bakanın yanında söylediklerim o anki acıyla söylenen bir laftı" diye konuştu.

Öte yandan olayla ilgili konuşan Sakarya Valisi Mustafa Büyük, "Cenaze namazdan biraz erkence geliyor. O tedbir de düşünülemiyor. Vatandaş da güneşin alnında o vaziyeti görünce, orada pratik kendisine göre çözüm buluyor. Ona da müdahale edilemiyor." dedi.

Serdivan İlçesi Hacı Bayram Camii’nde öğle namazını müteakiben kılınan cenaze namazında, Şehit Regaib Şahin’in tabutu başına konulan kola ve dondurma firmalarına ait şemsiyeler tepki çekerken; ulusal basında da geniş yer bulmuştu.

"GARİBANIZ FAKİRİZ"

Dondurma ve meşrubat firmalarının güneşliği altına konulan şehit cenazesi kamuoyunda yankı uyandırmıştı. Şehit babası Hayrettin Şahin, Bakan Ergün'e "Ama garibanız, fakiriz. Zenginin oğlu olsaydı burada kimse kapımızdan ayrılmazlardı. Biz garibanız buraya niye gelsinler ki" şeklindeki sitemi çok konuşulmuştu.

"O ANKİ ACIYLA SÖYLENEN BİR LAFTI"

Yaşananların ardından konuşan baba Hayrettin Şahin, “O anda olmuş bir hata, düzelttiler sonra. Herhangi bir şikayetimiz söz konusu değil. Yapılacak bir şey yok. Vatan sağolsun. Herkes görevini yapmıştır. Bakanın yanında söylediklerim o anki acıyla söylenen bir laftı” dedi.

KONU ABARTILDI

Regaib Şahin’in amcası Hurşit Şahin de askerlerle ilgili hiçbir sıkıntılarının olmadığını dile getirerek şöyle konuştu: “Askerin kesinlikle hiçbir şeyi yoktur. Asker görevini yaptı. Sadece bazı ufak tefek sıkıntılar oldu. Onlarda aniden olan şeylerdi. Biz gereken şeyleri bakanımıza söyledik. Eğer öğrenmek istiyorsanız Bakan açıklamayı yapsın. Konu abartıldı”

Amca Hurşit Şahin, yaşananların ardından kendilerinin de hassaslaştıklarını belirterek şunları söyledi: “Bu konuyla ilgili her şeyi bekliyoruz. Onun için biraz zor. Yoksa normal bir şey olsa trafik kazası olsa ya da yaşlı bir insan olsa bunların hiçbiri ne beklenir ne de onlar gelirdi. Bu olay küçük bir olay değil. O açıdan hassas olduğumuz bir nokta.”
Bu arada Serdivan Belediyesinin taziye çadırını Şahin ailesinin evinin önüne kurduğu kaydedildi.

1.20120725081411.jpg

ÜZÜNTÜ VERCİ DURUM

Sakarya Valisi Büyük, yaşananların üzüntü verici olduğunu belirterek, törenle ilgili bazı ayrıntılar aktardı.  Cenazenin tören alanına namazdan 2 saate yakın erken geldiğini kaydeden Büyük, şunları dedi: "O tedbir de düşünülemiyor. Herkesin gözünün önündeki bir şey. Burada vatandaş da güneşin alnında o vaziyeti görünce orada pratik kendisine göre çözüm buluyor. Ona da müdahale edilemiyor. Bizim bütün görevlilerimiz, burada askeri garnizona bağlı yarbay düzeyinde töreni yürüten elemanlar var. Diğer kurumların hepsi yardımcı oluyor. Ama bu şeyi de izah edecek bir durumumuz da yok. Üzüntü verici bir durum."

2.20120725145332.jpg

CENAZE ERKEN GETİRİLDİ

Şehidin cenazesinin namaz saatinde getirileceği planlanarak her hangi bir hazırlık yapılmadığının belirtildiğini anlatan Büyük, "Burada şehidin cenazesinin hastaneden erken alınması ailenin ısrarı üzerine. Bundan önceki yaz aylarında da şehit cenazeleri oldu. Cenaze namazına yakın bir sırada hatta herkes hazır halde beklerken cenaze getiriliyor. Böyle bir manzarayla karşılaşılmamış oluyor. Burada çok erken getirilmesi böyle bir olumsuz görüntüyü verdi. Herkesi üzdü. Üzüldüğümüz bir konu." dedi.