BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,61
ALTIN 2.390,99
HABER /  GÜNCEL

PYD'den hem özür hem tehdit

PYD'nin önde gelen isimlerinden Dr. Nasır Hacı Mansur, ABD'nin Sesi Radyosu üzerinden Türkiye'ye mesaj verdi.

Abone ol

PKK’nın Suriye’deki kolu PYD yetkililerinden Demokratik Toplum Hareketi Yürütme Konseyi üyesi Dr. Nasır Hacı Mansur, hem özür diledi hem tehdit etti.

Ceylanpınar'da bir kişinin vurulması için "hatamız varsa özür dileriz" diyen Mansur, Türkiye müdahale ederse savaşırız tehdidinde bulundu.

Amerika’nın Sesi Radyosu’nun sorularına yanıtlayan Nasır Hacı Mansur, Resulayn’daki aşırı dinci militanlar Özgür Suriye Ordusu savaşçılarının kasabadan temizlendiğini söyledi. Mansur, Kürtçe ‘Searikani’ olarak isimlendirilen Resulayn’ın sınır kapısı dahil çetelerden temizlendiğini, şiddetli çatışmalarda 2 kayıp verdiklerini, karşı taraftan 11 cenazenin ellerinde olduğunu anlattı.

TÜRKİYE TARAFINA BOMBA ATTILAR

Çatışmalar sırasında Ceylanpınar’da 1 kişinin ölmesi, 1 kişinin yaralanması olayının arkasında aşırı dinci gruptakilerin olabileceğini ima ederken, Türkiye tarafına bomba atıp, silahla tarama eylemlerine giriştiğini söyledi. Mansur, aşırı dinci grubun bunu yaparken, bunu Türkiye’nin kendilerine eskisi gibi yardım etmemesi mi yoksa provokasyon çıkarmaya yönelik mi olduğunu bilemediklerini söyledi.

ÖZÜR DİLERİZ

PYD yetkililerinden Nasır Hacı Mansur, “ Ceylanpınar halkına karşı öyle bir şey yapmayız. Öyle bir tutumuz yok. Nitekim kasaba denetimimiz altına geçtikten sonra Ceylanpınar’a bir sivil heyet çıkardık, ‘Bizden herhangi bir hata varsa özür diliyoruz. Artık hiçbir çatışma hataya vermeyecek kadar şehre hakimiz” dedi.

TÜRKİYE SALDIRIRSA DİRENİRİZ

Mansur, Türkiye’nin kendilerine yardım edecek veya tarafsız kalacak kadar olmasa da kendilerine yönelik tutum değişikliğinde olduğunu öne sürdü. PYD yetkilisi, Türkiye’nin daha önce çatıştıkları gruplara silah, yaralıları almak için ambulanslar gönderildiğini savunurken, şu iddialarda bulundu:

“Şimdiki tutumları eskisi gibi değil. Eskiden Türkiye’den gelenler vardı. Elimizde ele geçirilen Türk kimlikleri, pasaportları da var. Kesinlikle geçmişte yardım etmişler. Aradan 2 yıl geçti. Suriye devletinin Türkiye sınırında denetimi hiç yoktu, Sürekli YPG (PYD’nin silahlı kanadı) vardı. Tek bir mermi patlamadı. Türkiye’ye karşı eylem tavır gelişmedi.

YPG Türkiye’yi tehdit edecek güç değildir. Türkiye karışırsa, bize saldırırsa direniriz. Bize saldırmazsa kardeşçe yaklaşıyoruz. Sınırın iki tarafındakiler de akrabadır. İç sorunlarımıza karışılmadıkça kimse bizi tehdit olarak görmesin.”


Türkiye-Suriye sınırı Kürtler'in elinde
El Nusra ile çatışan PKK'nın uzantısı YPG, sınır karakollarını aldı. Karakollar Kürtler'in partisi PYD'ye devredildi.

suriye-pkksi-sinira-yerleşti.jpg

TSK kırmızı alarma geçti

Resulayn kasabasında PYD ile El Nusra'ya bağlı silahlı güçlerin arasında süren çatışmalar nedeniyle askere kırmızı alarm verildi.

Doçkalı PYD'liler böyle görüntülendi
Suriye'nin kuzeyindeki Rasulayn kasabasında PYD'nin silahlı güçleri, Ceylanpınar'dan rahatlıkla görülebiliyor.

Suriye'de Kürtler özerklik ilan ediyor
Suriye Kürtleri bölgedeki dengeleri sarsacak bir karar aldı. Bölgede özerlik ilan etmek için düğmeye basıldı.

Resulayn'daki çatışmada 3 Türk iddiası

Resulayn'da PYD ile El Nusra arasındaki savaşta hayatını kaybedenler arasında Türk vatandaşlarının olduğu iddia edildi.

ŞOK! Suriye PKK'sı sınırımıza yürüyor

Suriye'deki Kürt bölgesinde endişe veren olaylar yaşanıyor. Suriye PKK'sı YPG, Türkiye sınırındaki karakolu ele geçirdi.

suriye-pkksi-karakollari-ele-geçirdi.jpg

TSK Suriye sınırında ateş açtı!

Suriye'nin Kürt bölgesinde ÖSO ile PYD arasındaki çatışma üzerine TSK da uyarı ateşi açtı.

tsk-suriye-sinirinda-ateş-açti.jpg