BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,01
ALTIN 2.318,81
HABER /  GÜNCEL

Resulayn'daki çatışmada 3 Türk iddiası

Resulayn'da PYD ile El Nusra arasındaki savaşta hayatını kaybedenler arasında Türk vatandaşlarının olduğu iddia edildi.

Abone ol

Suriye sınırında YPG ve El Nusra militanları arasında devam eden çatışmalarda, Resulayn'da 3 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının öldüğü ileri sürüldü.

PKK'YA YAKIN AJANSIN "ÖLENLER TC VATANDAŞI" İDDİASI
 
PKK’ya yakın Fırat Haber Ajansı'na göre YPG militanları, çatışmaların sona ermesiyle birlikte Resulayn’da ele geçirdikleri El Nusra militanlarına ait merkezlerde yaptıkları aramalarda Türkiye vatandaşı üç kişiye ait kimlikler buldu. Kimliklerden ikisi Adana nüfusuna kayıtlı Muhammed Emin Doğucu (20) ile İbrahim Özden’e (30), üçüncüsü Erzurum nüfuslu Murat Koçak’a (21) ait. Amed Haber Ajansı ise ‘TC kimlikleri’nin Serekaniye diye andıkları Resulayn’da YPG güçleriyle çatışmada öldürülen 3 kişinin üstünden çıktığını iddia etti.

CEYLANPINAR'A ATEŞ AÇILMIŞTI

Dün Resulayn'dan açılan ateş sonucu Ceylanpınar’da bir kişi ölmüş, biri ağır dört kişi yaralanmıştı. Genelkurmay Başkanlığı ise yaptığı açıklamada ordunun angajman kuralları gereği Suriye topraklarından ateş açılan mevziye, Cenkeser hudut karakolundan ateşle karşılık verildiği belirtildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü’nün açıklamalarına göre El Nusra örgütü, önceki gün öğle saatlerinde Kürt kadın militanların olduğu konvoya saldırdı. Saldırının ardından başlayan çatışmada 15 El Nusra militanı ile iki YPG (Halk Savunma Birlikleri) militanı öldü. YPG'nin Türkiye sınır kapısıyla Resulayn’ın kontrolünü büyük ölçüde ele geçirdiği ifade edilirken. El Nusra'nın geri çekildiği belirtildi.

ÖZDEN'İN AİLESİ: ÖLDÜĞÜNE İNANMIYORUZ

Adana'daki ailesini bırakıp Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) saflarında savaşmak için Suriye'ye giden 30 yaşındaki İbrahim Özden'in, çatışma sırasında öldüğü iddia edildi.

Merkez Yüreğir İlçesi'nin Bahçelievler Mahallesi'nde yaşayan Özden ailesi, bir aydır haber alamadıkları İbrahim Özden'in öldüğü iddialarını duyunca yıkıldı. Şanlıurfalı ailenin 4 çocuğundan en büyüğü olan ve serbest ticaretle uğrayan İbrahim Özden'in uzun zamandır, İslami gruplar ile temas halinde olduğunu anlatan amcası Ahmet Özden, "Kolumuz, kanadımız kırıldı" dedi. Yeğeninin bir ay önce "Ben gidiyorum" diyerek evden ayrıldığını ve o günden bu yana kendisinden haber alamadıklarını aktaran Ahmet Özden, acı olayı DHA muhabirinden öğrendi.

Yeğeninin durumu hakkında, anne ve babasına tam olarak bir bilgi vermediklerini belirten amca Ahmet Özden, gözyaşlarına boğuldu. Resmi açıklama yapılmadığı için İbrahim Özden'in öldüğünü kabul etmediklerini belirten amca Özden, "Ne olursa olsun, biz öldüğüne inanmıyoruz. Ne zaman ki, cenazesini görür, resmi açıklamayı duyarız. O zaman öldüğünü kabul ederiz" dedi.

Suriye'de PYD ile girdiği çatışmada öldüğü ileri sürülen İbrahim Özden'in, El-Kaide Örgütü'nün El Nusra Cephesi'nde savaştığı iddia edildi.

kimlik.jpg