BIST 10.026
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.432,35
HABER /  DÜNYA

Gezi cilere polis müdahalesi

Adana’da ‘Gezi Parkı’ olaylarında hayatını kaybedenler için gösteri yapan ve polise taş atan gruba tazyikli suyla müdahale edildi. Müdahale ...

Abone ol

Adana’da ‘Gezi Parkı’ olaylarında hayatını kaybedenler için gösteri yapan ve polise taş atan gruba tazyikli suyla müdahale edildi. Müdahale sırasında işyerinin zarar gördüğünü iddia eden bir esnafın polis aracına sandalyeyle vurması nedeniyle kısa süreli gerginlik yaşandı.
Merkez Seyhan ilçesi Şıh Cemil Caddesi üzerinde saat 21.00 sıralarında toplanan grup, sloganlar atarak yürüyüşe geçti. Kısa süre sonra göstericilerin önünü kesen polis, “Arkadaşlar buradan ileri giderseniz müdahale etmek zorunda kalırız. Gece yürüyüş yapmak yasaktır” anonsu yaparak göstericileri dağılmaları konusunda uyardı. Uyarıları dikkate almayarak yürüyüşlerini sürdüren göstericilere, tazyikli suyla müdahale edildi. Cadde üzerinde iş yeri bulunan bir esnaf, dükkanına zarar verildiğini iddia ederek ‘akrep’ olarak tabir edilen araca sandalyeyle vurdu. Bunun üzerine polis ve esnaf arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Müdahalenin ardından ara sokaklara kaçarak dağılan grup, polisin geri çekilmesi ile tekrar cadde üzerinde toplandı. Cadde üzerinde ateş yakan göstericiler, eylemlerini sürdürüyor.
(İHA)