BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,93
ALTIN 2.444,99
HABER /  GÜNCEL

Ethem'in avukatından şok iddia!

Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi, Ethem Sarısülük'ün ölümüne ilişkin sanık polis memuru A.Ş. hakkındaki davada, yargılamanın durdurulmasına karar verdi

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER.COM-ANKARA

Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi, Ethem Sarısülük'ün ölümüne ilişkin sanık polis memuru A.Ş. hakkındaki davanın,
"yargılama izni alınmadan açıldığı" gerekçesiyle"yargılamanın durmasına" ve "gereğinin yerine getirilmesi için dosyanın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmesine" karar verdi.

Ethem'in avukatı Kazım Bayraktar konu ile ilgili olarak İnternethaber'e konuştu:

KARARIN NEDENİ SİYASAL


"Bu kararın nedeni siyasal. Siyasi iktidar polisi koruma, yargılatmama politikasının 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yerine getirildiğini görüyoruz. Mahkemenin kararını hukuksal açıdan değerlendirecek olursak, bu olayda polisin görev sırasında işlediği bir suç söz konusu. Ancak, görev sınırları dışına çıkarak görev sırasındsa işlenmiş bir suç. Anlaşılması için şöyle anlatayım, polis mesai yaparken görev sırasında hırsızlık yaparsa bu görev dışında bir suçtur, böyle durumlarda valilik izni gerekmez. Görev sınırlarının dışına çıkarak, ateş emri almadan, geri çekilme emrine de uymadan işlenen bir suç söz konusu, böyle bir suçta valilik izni söz konusu olmaz. Bu, görevi dışında bir suç. Mahkeme bu kararı vermekle, aslında şöyle bir yolu açtı, valilik izin vermezse ne olacak, izin vermezse biz idari dava açacağız ve bu yıllara yayılacak bir süre. Yani yargı aslında bir yanıyla valiliğe gönderirken topu siyasete atmış oluyor. Yani aralarında bir top çevirme, bir oyalama, hukuksaşl açıdan bir rezalet söz konusu."

4616.jpg

İNSAN HAKLARI MAHKEMESİNE GİDECEĞİZ

"Mahkemenin bu kararı ile birlikte valilik bir karar verecek. Şu anda tahminde bulunmak zor ama, izlenen politikaya bakarsak, ciddi bir demokratik kamuoyu baskısı olmazsa valilik izin vermeyecektir. Belki böyle bir karar karşısında izin verir. İzin vermediği taktirde işimiz artık yıllara yayılacak, izin verirse kaldığı yerden devam edecek."

"Bu dava açısından iç hukuk etkisiz hale getirildi, iç hukuk bizim açımızdan çöktü. Bu nedenle İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuracağımızı daha önce söylemiştik. İç hukuka güvenimizin kalmadığını belirtmiştik, bu olayla birlikte bu inancımız pekişti.

"Ethem'in ailesi her çıkarılan engelde aynı acıyı tazeleyerek yaşıyor, bu onlar için de çok zor bir durum."