BIST 9.916
DOLAR 32,49
EURO 34,88
ALTIN 2.434,12
HABER /  GÜNCEL

7 kişiye mezar olan o köy

Muş’un Bulanık ilçesinde yaşanan ot kavgasında 7 kişi hayatını kaybetti. İşte katliam gibi kavganın yaşandığı o köyden ilk izlenimler

Abone ol

Bulanık ilçesinin Eskiyol Köyüne bağlı Aşağı ve Yukarı Bayramlı mezralarındaki sorunun yaklaşık 60 yıldır devam ettiğini belirten Muş Valisi Vedat Büyükersoy, "Bugün saat 08.30 civarında Bulanık ilçemiz Eskiyol Köyü Aşağı Bayramlı ve Yukarı Bayramlı mezrasındada mera yüzünden iki aile kavga etti. Kavga sonucunda 7 vatandaşımız hayatını kaybetti, 9 vatandaşımız ise yaralı. 3 yaralımızın durumu ağır. Alınan güvenlik tedbirleri sürdürülüyor. Gözaltı şu an itibariyle yok, ama araştırma devam ediyor. Suçlular ya da zanlılar kaçtılar" diye konuştu.

a.20130717191520.jpg

KADINLAR AĞITLAR YAKTI

Aşağı Bayramlı mezrasında bulunan Dost ailesi, ot yüzünden kaybettiklerine ağıt yakıyor. Evlerin önünde toplanan kadınlar, sesli ve Kürtçe olarak ağıt yakıyor. Jandarma zırhlı araçlarla köyde geniş güvenlik önlemlerini sürdürüyor. Eskiyol Köyü Muhtarı Fırat Aşar, "İki aile arasında mera kavgası uzun yıllara dayanıyor. Olaylardan büyük üzüntü duyduk" diye konuştu.